Olympique Marseille ? FC Barcelona 0-0 (0-0)

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Dicséretre méltó döntetlen ért el a Béby-Barca tegnap az Olympique Marseille elleni barátságos mérkőzésen, s a mutatott játék alapján elmondható, egyáltalán nem látszott a különbség a két gárda között.

Bár sokan féltették a Barca hírét azáltal, hogy – három ember kivételével – az egész csapat vagy válogatott mérkőzések, vagy sérülések miatt távol volt, így Frank Rijkaardnak a Barca B és C keretéből verbuvált társasággal kellett elutazni a Perpinyába, hogy megküzdjön a Marseille-el.

Míg a katalán csapatnál csak Oleguer és Navarro voltak kezdők – Valdést pihentette Rijkaard – addig a másik oldalon több olyan név is a kezdőbe volt jelölve, akik egyébként is az A kerethez tartoznak, így például Lizarazu, vagy Marlet.

Nem lehet azt mondani, hogy a fiatalok megijedtek volna ellenfelüktől, mivel a mérkőzést a Barca kezdte aktívabban. A 21. percig a küzdelem jellemezte elsősorban a játékot. Ekkor Messi adott remek passzt Lolo-nak, aki azonnal kapura is küldte a labdát, ám gól nem lett ebből az akcióból. Nem sokkal később Oriol Riera próbálkozott meg egy betöréssel, de labdája elakadt a francia hálóőrön.

Félórai játék után a Marseille-nek is meg volt az első valamire való helyzete, de Rubén biztosan hárította Foirse lövését. A félidő hátralevő részében újabb említésre méltó esemény már nem történt egyik kapu előtt sem, így a csapatok döntetlennel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészben az iram visszaesett, sőt helyzetek is ritkábban adódtak, mint a nem túl acélos első félidőben. A játék egyre inkább eltolódott a Barca térfelére, de ennek ellenére sem volt sokkal több dolga Rubénnak, aki végig a pályán volt, míg Valdés a cserepadról nézte a mérkőzést.

A 61. percben hálóba került a labda, de a játékvezető szabálytalanság címén nem adta meg a marseille-i gólt. Rijkaard azonban kihasználta az összes cserelehetőségét a mérkőzésnek ezen szakaszában, így a Barca meg tudta őrizni a gólnélküli döntetlent a meccs végéig.

A fiatal játékosok ezzel bebizonyították, hogy – nemzetközi tapasztalathiányuk ellenére is – képesek felnőni a feladathoz, és sikerrel teljesítették a nem túl könnyű feladatot egy lényegesen jobb gárdával felálló Marseille ellen.

A mérkőzés statisztikája:

0 – Olympique Marseille: Peggy Arphexad; Beye (Ecker, 46.p), Ferreira, N Diaye, Lizarazu (Olembe, 46.p); Fiorése (Batlles,46.p), Costa (Yahiaui, 59.p), Nasri, Cheyrou (Déhu, 74.p); Hemdani (Koke, 59.p), Marlet (Bamogo,46.p).

0 – FC Barcelona: Rubén; Damiá (Andreu, 59.p), Mora, Oleguer, Fernando Navarro; Lolo (Dani Fernández, 46.p), Thiago (Fragoso, 64.p), Arnau (Verdú, 68.p); Oriol Riera (Cristian, 80.p), Messi, Alfi (Expósito, 46.p).

Helyszín: Perpinyá, 14.000 néző

Játékvezető: Thierry Auriac

Sárga lapok: N Diaye (41.p), Dani Fernández (50.p)”