Ma este kiderül

Aranylabda

Ma hozzák nyilvánosságra az év legnagyobb egyéni díjazásának eredményét, az Aranylabda sorsát. Az döntés ugyan már régen megszületett, de még senki nem ismerheti. A gyõztes nevét csak ma este 18 óra 50 perckor hozzák nyilvánosságra, s így kiderül, hogy kit találtak 2004 legjobb futballistájának.

Sokan talán úgy teszik fel a kérdést már a díj átadása elõtt, hogy Shevchenko vagy Barcelonás, hiszen a legtöbben három játékos versenyét várják a szavazás eredményében. Egyes források szerint az Aranylabdát Seva fogja kapni, bár ezeket a kósza információkat természetesen senki nem tudta megerõsíteni. Az azonban biztos, hogy az ukránnak jó esélyei vannak a díj elnyerésére, hiszen a Milan-nal megnyerte az olasz bajnokságot, s az egész évben folyamatosan jól teljesített, rengeteg gólt rúgott.
A Barca egyik jelöltje Ronaldinho ugyan nem nyert trófeákat, viszont káprázatos játékával így is lenyûgözte a világot, s tavaly a sírból segítette bajnoki ezüstéremhez a Barcelonát. A katalán klub másik esélyese Deco. A portugál klasszis nem csak jó teljesítményt nyújtott az idény legnagyobb részében, hanem szinte minden versenysorozatban eredményes volt. A Portóval megnyerte a Portugál Bajnokságot és Kupát, valamint az élen végzett a Bajnokok-Ligájában. A luzitán válogatottal ezüstérmes lett az Európa-Bajnokságon. Megválasztották a tavalyi Bajnokok-Ligája legjobb játékosának, s az új idény sem indult rosszul a középpályásnak, mivel a Barcával toronymagasan vezeti a Spanyol Ligát. Sokan talán azt gondolhatják lassan, hogy ahol Deco futballozik, ott csak siker terem, hiszen az év tapasztalatai ezt mutatják. Ennek ellenére a legtöbben nem a brazil-portugál sikerére voksolnának.
Bár természetesen nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy a gyõztes e három játékos közül kerül ki, mégis mindenki nagy meglepetésként értékelné, ha másként alakulna a szavazás. További kisebb esélyesnek tekinthetõ az Angol Bajnokságban csodálatosan játszó, de más frontokon nem villogó Arsenalos Thierry Henry, valamint az Olaszországban már csak császárnak becézett Interes Adriano.
Az eredményt egyébként a francia L’Equipe magazin újságírói, valamint a felkért külföldi újságírók ötös listája alapján határozzák meg. Magyarországot idén is a Nemzeti Sport képviselte.

Ma mindenesetre bizonyosan kiderül, hogy lesz-e újabb Aranylabdása a Barcelonának, vagy még várni kell erre a megtiszteltetésre