Állóháború…

ÁTIGAZOLÁSI HÍREK

Nincs elõrelépés a Barcelona által kiszemelt csatárok szerzõdtetése ügyében, s jelenleg teljesen bizonytalan mind John Carew, mind Nicolas Anelka helyzete. A Barca mindkét fronton tárgyal, de komoly elõrelépés nem történt. Kérdés, hogy Laportáék ki felé fordulnak, ha ezek a lehetõségek kútba esnek.

A norvég John Carew nagyon szeretne Barcelonába költözni, de a két klub nem nagyon tud megegyezni az átigazolásról. Egyrészt a Barca csak kölcsönben gondolkodik, a Besiktas viszont a végleges eladást részesíti elõnyben, s ezen úgy tûnik nem is akar változtatni. A másik nagyon komoly probléma, hogy Carew nem szerepelhetne a Bajnokok-Ligájában, s ez mindenképpen komoly negatívum a játékos neve mellett. Valamivel jobbak az esélyek Nicolas Anelka megszerzésére vonatkozóan. A Manchester City illetékesei hivatalosan is kijelentették, hogy hajlandóak a tárgyalásokra, de az üzlet létrejötte nem csak rajtuk áll.

A kék-fehérek ugyanis Anelka távozása esetén mindenképpen erõsíteni akarják a meggyengült támadósort, s ezért kiszemelték maguknak a Betisben nem nagyon játszó Totét. A Barca elõnyére válhat, hogy az angolok is csak kölcsönbe szeretnék megvásárolni Totét, bár ez még nem jelenti azt, hogy csak kölcsönözni akarják Anelkát. A Barcelona viszont egyértelmûen csak a kölcsönben gondolkodik Anelka esetében is, akinek igen borsos lenne az ára vásárlás esetében. Jelenleg mindenképpen Anelka mellett szól, hogy õ játszhatna a Bajnokok-Ligájában, de további elõrelépés egyelõre nem történt. S ha Tote végül nem kerülne Manchesterbe, akkor Anelka távozásának esélye is jelentõsen megcsappanna.

A tegnapi nap egyébként felmerül még egy név a katalán klubbal kapcsolatban, de ahogy várható volt, csupán egy kósza híresztelésrõl volt szó a még nem túl híres Marcus Rosenberg esetében. A svéd csatár jelenleg a Malmö játékosa, s valóban érdeklõdnek iránta, csak nem a Barcától, hanem az Ajaxtól -erõsítette meg a futballista ügynöke, Martin Dahlin. Jelenleg a tehát nincs komoly elõrelépés a csatárok ügyében, mely semmiképpen sem jó hír, figyelembe véve, hogy már vészesen közeledik a Január, mikor megnyílik az átigazolási piac.