Rijkaard nyugtalan a Sevilla jó formája miatt

NYILATKOZATOK

Frank Rijkaard nem esik kétségbe a ma esti mérkõzés miatt, de elismeri, hogy a Sevilla az egyik legjobb formában lévõ spanyol csapat jelenleg. De reméli, hogy csapatunknak sikerül megismételnie tavalyi sikerét a dél-spanyol városban.

A Sevilla jelenleg az egyik legjobb csapat a bajnokságban” – mondta Rijkaard. A tény, hogy az andalúzok otthon még veretlenek idén, „egy olyan tényezõ, amivel foglalkozni kell, de ez nem jelenti azt, hogy ez a gyõzelem kevésbbé fontos a többinél.”

A Sánchez Pizjuán kedves emlékeket idéz fel a holland trénerben. A Barcelona nyert ott az elõzõ szezonban, s ezzel elkezdett egy 9 mérkõzéses gyõzelmi sorozatot. Frank Rijkaard nem felejtette el a mérkõzést. „Köszönhetõen a felfogásunknak és a csapatmunkának három ponttal a tarsolyunkban érkeztünk haza.” De a Barca fõnöke nem kíván most a veretlen sorozatokról hallani, szeretne inkább a közeljövõre fókuszálni. „Minden mérkõzés nagyon fontos, s mindig a következõre kell gondolni, ami a legfontosabb mérkõzés lesz.”

Rijkaard szerint „mindig lesznek nehézségek utunkon. A következõ nehézség épp Sevillában vár ránk. A célunk, hogy megfelelõ szinten játsszunk, s begyûjtsük a három pontot. Ha nyugodtak maradunk s motiváltak, ez is csak egy lesz a sok közül, amit megnyerünk, hiszen azt tettük, amit tennünk kell.”

A holland megemlítette Demetrio Albertinit is, aki a napokban foglalta el helyét az öltözõben, hiszen kedden érkezett csak. „Nagyon könnyen és gyorsan beilleszkedett. Nincsenek nyelvi problémái, hiszen már játszott Spanyolországban, s ez nagyon sokat segít nekünk.”

S hogy az olasz kezdõ lesz-e ma este, arra Rijkaard így válaszolt: „Õ is be van nevezve a mérkõzésre, hiszen úgy vélem, készen áll arra, hogy pályára lépjen nálunk.”

Azt is megtudhattuk, hogy Carles Puyol, aki kihagyta a csütörtöki edzést kisebb rosszulléte miatt, már jól érzi magát. „Ma reggel (pénteken – a szerk.) már az elsõ csapattal edzett, s úgy tûnik, elmúlt már a betegsége.” Eközben Belletti is játékra jelentkezett a pénteki edzésen, miután megérkezett Brazíliából, ahol újszülött kisfiát nézte meg. „Õ is rendben van, edzett, s a formája is kiváló.” Rijkaard még azt is elmondta, hogy ez az egyedi alkalom, hogy megismerkedhetett az apaság érzéseivel, külön motivációt jelent neki a Sevilla ellen.”