Eto’o máris megnyerte a szurkolók szívét

Eto’o villámkarrierje

A szezon felét elhagyva Samuel Eto’o, a Barca kameruni támadója saját rekordját majdnem elérte, hiszen 21 forduló után 16 góllal vezeti a spanyol góllövõlistát. Eddigi személyes rekordja 17 gól 32 mérkõzés alatt, ami szinte eltörpül mostani remek sorozata mellett.

A gólzáporral végzõdõ összecsapás elõtt a sevilla-i újság külön cikket szentelt a fiatal gólvágónak, amelyben kiemelte, hogy nem az a csodálatos vele kapcsolatban, hogy ontja a gólokat a Barca színeiben, hanem az, hogy ennyi ideig a Mallorcába maradt, s nem igazolta le egy komolyabb csapat, hiszen már régóta beférne bármelyik csapat kezdõ tizenegyébe.

Samuel Eto’o úgy vezeti a góllövõlistát, hogy mérkõzésenkénti gólátlaga 0.76 a bajnokságban, ami kiemelkedõ tehetségre utal. 16 gólja a 21 mérkõzésen jelentõs szerepet játszik a Barcelona sikeres szereplésében. (A csapat sikeres szereplésével fõcikkünkben foglalkozunk)

A Barcelonával vetélkedõ 19 csapat közül mindösszesen nyolc úszta meg kapott gól nélkül eddig, ami nem túl jó elõjel a vetélytársak számára.

Samuel Eto’o-t nem zavarja különösebben a nagy felhajtás. Számomra csak az a fontos, hogy bajnokok legyünk a csapattal, nem pedig az, hogy én nyerjem a gólvadászatot.” Hozzáteszi, hogy formájáról nem szívesen nyilatkozik, hiszen nem szeretné magát senkivel sem összehasonlítgatni. „Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen egy nagyszerû csapatunk van, s a társaim megkönnyítik a munkámat.”

A kameruni futógép, ahogy sokan hívják, amolyan gyanús elemként érkezett Barcelonába. Mindenki a tehetségérõl beszélt, de senki nem mert akár csak álmodni arról, hogy a fiatal, szeretni való fiúcska már az elsõ évben elnyeri a szurkolók szeretetét és bizalmát. Õ ennek ellenére megtette.

Õ nem bújik el, a fontosabb mérkõzéseken mindíg kiadja a maximumot, fontos gólokat lõ már a mérkõzések elején, s döntõ gólokat a hajrában. Messzi gólokat lõ, egy-az-egyben lecselezi a kapusokat, megkerüli a védelmet, s senki se képes annyit futni, mint õ. S ha betalál, olyan izgatott lesz, hogy legszivesebben még az újságírókat is arcon csókolná. Számtalan góljával lassan unalmassá teszi a bajnokságot. Õ az a tipus, akirõl már messzirõl érezni, hogy gyõztesnek született. Az a tipus, aki folyton azt mondja, õ csak a dolgát végzi…”