Pep: „Ez a helyes ösvény”

Kiemelte Ibra fontosságát | Iniesta sérülése nem tûnik súlyosnak

Érthetõ okokból elégedetten nyilatkozott a Mallorca elleni gyõztes mérkõzés után Josep Guardiola, a katalánok vezetõedzõje. A Barça trénere kiemelte Ibrahimovics játékának a fontosságát, illetve megemelte a nem létezõ kalapját az együttese elõtt, és elmondta, hogy ha fiai így folytatják, „harcban lesznek a Ligáért”.

„Sokat beszélgettünk errõl a találkozóról, és tudtuk, hogy ha nem játszunk agresszívan és nagy intenzitással, úgy nem fogunk nyerni. Szerencsére azonban egy nagyon komplikált mérkõzésen, de gyõztünk, és biztosíthatom Önöket, hogy amíg a játékosaim ilyen mentalitással lépnek pályára, addig harcban leszünk a Ligáért.” – örült Guardiola a csapata gyõzelmének.

„A Mallorcának meg voltak a lehetõségei Aduriz, Borja és Castro révén, de összességében jól védekeztünk. Ez a járható út!” – emelte ki még egyszer a Barcelona remek teljesítményét a katalán szakvezetõ, Iniesta sérülésével kapcsolatosan pedig lenyugtatott mindenkit, s elmondta, hogy „elsõre nem tûnik súlyosnak, ám majd vasárnap minden kiderül.”

„Ibra nem csupán a gólja miatt volt nagyon fontos számunkra, hanem a játéka miatt is, mellyel az egész mérkõzésen mélységet adott az együttesnek, és ezekkel az elmozgásaival pedig újabb területeket nyitott meg.” – fejezte be a mérkõzés utáni sajtótájékoztatóját a svéd csatár dicséretével Pep.