Már úton vannak Milánóba

Utazás busszal, megálló Cannes-ban | Hétfõn este edzenek Milánóban

Az Európa nagy részén érvényben lévõ légzár miatt a Barcelona küldöttsége végül vasárnap úgy döntött, hogy busszal teszi meg az utat Milánóig, ahol kedden este lép majd föl a Bajnokok Ligája elõdöntõjében. Az együttes az éjszakát Cannes-ban tölti majd, miután nem kívánt egy huzamban közel 1.000 kilométert buszozni.

Videó az indulásról

Az európai elitfutballban régóta nem látott jelenet, hogy egy csapat busszal utazik el a rivális városába, és a nyugat-európai bajnokságokban fõként csak másod és harmadosztályú együttesek élnek ezzel a lehetõséggel anyagi megfontolásból. A Barcelona az idei szezonban a nem katalóniai érdekeltségû fellépéseit leszámítva egyetlen alkalommal utazott nem repülõvel, akkor a Zaragoza otthonába mentek a játékosok vonattal – ám az az út sem tartott három óránál tovább.

Vasárnap az orvosok, klubvezetõk több lehetõséget is megfontoltak, de végül az a verzió kerekedett felül, hogy a csapat busszal utazik végig, és közben tesz egy pihenõt Cannes-ban. Az orvosok különösen azért tanácsolták ezt a lehetõséget, mert így az út nagyobb, 600 kilométeres részét már vasárnap megteszi a busz, és hétfõre csak 300-350 kilométer marad. Barcelona és Milánó között 979 kilométer a távolság.

Az utat végül vasárnap délután 14:30-kor kezdte meg az együttes, és este 19:00 órára már elhagyta Montpelliert Franciaországban. Még hét óra elõtt egy pihenõre is sor került, hogy nyújtózkodni tudjanak a játékosok egyet. A küldöttséget két busz is alkotja egyébként, mert a játékosok csak az egyik buszt foglalják el, a másikban a kiegészítõ személyzet foglalt helyet. A várakozások szerint hétfõn délután már Milánóban lesz a keret, így lesz módja kis pihenésre, és este edzhet majd a Giuseppe Meazza Stadionban.

A klub vezetõi, alkalmazottai majd hétfõn kelnek útra szintén busszal, vagy esetleg majd autóval. A visszaút módjáról egyelõre nem döntöttek a vezetõk, de fönnáll az esélye annak, hogy szintén busszal kell majd megtenni a majd 1.000 kilométert.