Pep: „Nyer a Madrid Mallorcán”

Az egekig magasztalta a csapatát | Xavi „másból” van…

Rendkívül elégedett, és felszabadult volt Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje a Tenerife elleni sikert követõen. Guardiola kifejtette csodálatát, ahogyan a csapata az egész évben teljesít, megdicsérte Touré Yayát, ironikusan válaszolt a Xavi sérülését firtató kérdésekre, valamint elmagyarázta Ibrahimovics lecserélésnek okait. A hab a tortán pedig az, hogy Pep szerint „a Madrid nyerni fog Mallorcán, mert õket egyetlen egy csapat gyõzte le eddig a szezonban, azt pedig Fútbol Club Barcelonának hívják.”

„Legalább úgy, de inkább még büszkébb vagyok a csapatomra most, mint a triplázás elérésekor. Amit ez az együttes nyújt az egész szezon során, arra nem lehet szavakat találni, és én úgy hiszem, hogy a csapatomtól ennél többet nem kérhet senki. Ha megnyerjük a Ligát, nagyon örülünk majd, ha viszont nem, úgy is jó, mert mondom: ez több mint csodálatos teljesítmény.”

„A mai, 4-1-es gyõzelem titka a türelem és a szorgalom. Ennek következtében, ha két hónapja kifulladtunk volna, akkor megérdemelnénk a kritikákat, most viszont egyáltalán nem. Nagyon büszke vagyok rájuk.” – magasztalta az egekbe a csapatát minden joggal Guardiola, elefántcsontparti labdarúgójáról pedig azt mondta, hogy „Yaya páratlan játékos, olyan, aki a pálya minden szegletén a legmagasabb szinten képes segíteni a csapatnak. Ezen a meccsen is rendkívül odafigyelt, és pazarul játszott.”

Guardiola természetesen megint megkapta a kérdéseit Xavi sérülésével kapcsolatosan, a katalán edzõ pedig elõvette az ironikus oldalát, és frappánsan úgy válaszolt, hogy „szerintem itt arról lehet szó, hogy a terrassaiaknak olyan izomrostjaik vannak, amik mindent elbírnak…”

„Ibra jól olvasta a játékot, de több stabilitásra volt szükségünk a középpályán” – árulta el a svéd lecserélésnek az okát –  „Bojan keményen dolgozik, és vadászik a gólra.” – végül Messirõl megjegyezte: „A gólnak él, és ez az, amit a legjobban szeret a világon.”

„57 ezer hõs kijött a Camp Nouba ilyen idõjárás közepette is, és szurkoltak nekünk. Hatalmas dicséret illeti õket.” – emelte meg a képzeletbeli kalapját a stadionba kilátogató szurkolók elõtt Guardiola, majd a Real Madrid holnapi meccsével zárta a sajtótájékoztatóját.

„A Madrid nyerni fog Mallorcán, mert õket egyetlen egy csapat gyõzte le eddig a szezonban, azt pedig Fútbol Club Barcelonának hívják.” – számolta el magát egy kissé a katalán tréner, ezzel helyezve  valamiféle extranyomást a Madridra.