Txiki: „Megkerestük az Arsenalt”

Hivatalos érdeklõdés Cesc iránt | Nem akarnak senkit sem eladni

David Villa sajtótájékoztatója arra is alkalmat kínált a sajtó számára, hogy a Camp Nou ‘Párizs Termében’ jelenlévõ Txiki Begiristainnál érdeklõdjön más átigazolások kapcsán. Az újságírókat érthetõ módon elsõsorban Cesc Fabregas ügye érdekelte, amivel kapcsolatban Txiki elárulta: már megkeresték az Arsenalt, de egyelõre várnak a londoniak válaszára.

„Eljutottak hozzánk olyan hírek, hogy a játékos Londonban közölte a klubjával: szeretne a Barcelonába igazolni. De ezzel együtt is tiszteletteljesen szeretnénk eljárni, hiszen élõ szerzõdése van az Arsenallal.”

Txiki mindemellett elárulta, hogy nem töltötték tétlenül az idõt az elmúlt napokban sem, de egyelõre konkrétumokat nem tudott mondani az ügy állásáról. „Mivel neki határozott szándéka, hogy ideigazoljon, kapcsolatba léptünk az Arsenallal, hogy rákérdezzünk: hajlandóak-e tárgyalásokba bocsátkozni. Erre most várjuk a választ.”

Henry és Márquez ügye, Ibra marad, J. dos Santos hamarosan hosszabbít

„Dolgozunk, dolgozunk, de az eladó fél diktálja az ütemet. A legfontosabb azonban az, hogy a szezon kezdetére egy teljes keretünk legyen, amely a legerõsebb Spanyolországban. Javulni akarunk, ám nem fogunk fejjel a falnak menni; nyugodtak maradunk mind az eladásnál, mind egy-egy játékos megvásárlásánál.” – fedte fel a nyilvánosság elõtt a Barcelona nyári átigazolási politikáját a technikai vezetõ, majd a kérdések kapcsán rátért a francia Thierry Henry, valamint a mexikói Rafa Márquez helyzetére.

„Tavaly Henry volt szenzációs, most Pedro tûnt ki. Ami Márquezt illeti, neki nagyon hálásak vagyunk, hiszen már számos trófeához hozzásegített minket a kiváló teljesítményével. Hajlandóak vagyunk leülni beszélni azokkal a játékosokkal, akik nem érzik jól magukat, és a beszélgetés után eldöntjük, mi a legjobb a számukra. Eladni azonban senkit sem akarunk, csak játékos-vételben gondolkodunk, amelyek még jobbá teszik a csapatunkat.”

Nem lehet sajtótájékoztató Zlatan Ibrahimovics nélkül, most éppen azt kérdezték Txikitõl a zsurnaliszták, hogy milyen hatással lesz Ibrára a spanyol David Villa érkezése. Begiristain szerint Ibrahimovics profitálni fog ebbõl a transzferbõl, csakúgy, mint a Barça.

„Biztos vagyok benne, hogy Zlatan tökéletesen alkalmazkodni fog majd Villához. Sõt, örülni is fog, hiszen a versenyhelyzet mindig egy jó szituáció, hiszen mindketten játszani, s nyerni akarnak. A szezon hosszú és fárasztó, mi pedig azt akarjuk, hogy Pepnek lehetõsége legyen más stílusú támadókat is bevetnie a szezon folyamán.”

Az elmúlt hetekben a Barcelona megkereste J. dos Santost, a még az Atléticben futballozó fiatal tehetséget, akinek a szerzõdése a nyáron lejár a Barçánál, a klub pedig hosszabbítani akar. A kontraktust ellenben még nem írták alá a felek, Begiristain szerint ez már csak idõ kérdése.

„Nagyon elégedettek vagyunk a fejlõdésével. Reméljük, hogy marad, s biztos kerettaggá válik az elsõ csapatban. Az õ szerzõdéshosszabbítása hamarosan végbe fog menni.”

Írta: Z. Iván; B. Tamás