Másodosztályban a Barça Atlétic!

0-0 a visszavágón Sant Andreuban | 11 év után ismét a Segunda A-ban

A Barcelona tartalékcsapata, a korábbi Barcelona B, nevében most Barcelona Atlétic feljutott a Segunda Division A-ba, tehát a spanyol másodosztályba, ezzel rendkívüli sikert elérve a klub utánpótlás munkája számára. Luis Enrique edzõ tanítványai egy héttel ezelõtt 1-0-ra gyõztek Jonathan Soriano büntetõgóljával a Miniestadiban, most vasárnap pedig 0-0-s döntetlenre végeztek a szintén barcelonai Sant Andreu otthonában.

A mérkõzés nem volt különösebben látványos, a semleges nézõk számára a nézhetetlen kategóriát súrolta, miután csak a védekezés dominált mindkét oldalon. A Sant Andreu nem kaphatott gólt azután, hogy egy héttel ezelõtt nem talált be idegenben, a Barça pedig azon egyszerû okból próbált stabil védekezésbõl indulni, hogy tartsa az elõnyét.

A mérleg végül kitûnõre sikerült. A remekül záró hátsó alakzat lehetõvé tette, hogy a Barcelona kontratámadásokat vezessen, és ezekbõl alakultak ki a legnagyobb helyzetek is, például a második félidõben Edu Oriol kétszer is gólt lõhetett volna egy ellencsapásból. A Sant Andreu csak a második félidõben tudott dominánsabb szerepkörbe kerülni, de akkor is csak meddõ mezõnyfölény jutott számára, és a Barcelona jól szervezett védekezése ellen egyszer sem tudta eltalálni a kaput. Egyetlen büntetõ-gyanús jelenetet leszámítva a Barcelona kifogástalanul kivédekezte a meccset, és úgy végzett döntetlenre, hogy inkább neki voltak lehetõségei a 90 perc során.

Ez a 0-0 azt jelenti, hogy a Barcelona 1-0-s összesítéssel megnyerte a harmadik rájátszás párharcát is sorozatban, amit azt követõen kellett megvívnia, hogy a bajnoki csoportjában éppen a Sant Andreu mögött második lett.

A Barcelona második csapata az 1998-1999-es idény óta nem szerepelt a Segunda A-ban, akkor csak egy idényt tudott ebben a kategóriában futballozni. Most Luis Enrique Martíneznek ez az elsõ nagy sikere edzõként, jövõre kétségkívül az is az lenne, ha a csapat bent tudna maradni a másodosztályban. A siker legfõbb értéke, hogy a Barcelona fiatal játékosai különösen színvonalas környezetben tehetik próbára a tudásukat jövõre, és nagyon sok tapasztalattal gazdagodhatnak a felnõtt gárda elõtt egy lépcsõfokkal.

Sant Andreu – FC Barcelona Atlétic: 0-0
Összesítésben: 0-1

UE Sant Andreu: Morales; Luso, Abraham, Moyano, Rueda; Xavi Moro (Dani Martín), Héctor Bueno; Lanzarote (Keko), Miguélez, Tarradellas (Aday); Alfredo Juan Mayordomo ‘Máyor’.

FC Barcelona Atlètic: Miño; Muniesa, Espasandín, Bartra (S. Roberto), Sergi Gómez; Rueda, Oriol Romeu, Benja; Nolito (Edu Oriol), Elvis és Jonathan Soriano (Thiago).