Del Bosque: „Ez a csapat hihetetlen”

Megvédte és dícsérte Pedrót | Figyelmeztet: még van hátra egy meccs

Spanyolország fantasztikus meccset játszott Németország ellen, Vicente del Bosque szövetségi kapitány pedig természetesen mind a mutatott játékkal, mind az eredménnyel elégedett volt a mérkõzést követõ sajtótájékoztatója során. Del Bosque azonban figyelmeztette a játékosait, hogy az ünneplésnek rövidnek kell lennie, továbbá megvédte Pedrót, aki a találkozó utolsó szakaszába érve nem passzolta le a játékszert a tiszta gólhelyzetben levõ Torresnek.

„Az együttes csodálatos volt, pazar teljesítményt produkált. A védekezésünk kifogástalanul mûködött, játékosaim önfeláldozóak voltak és egységesek. Ezek, valamint az a tény, hogy egyszerûen többet birtokoltuk a labdát, segítettek minket a gyõzelemhez.” – foglalta össze röviden a siker titkát a spanyolok szövetségi kapitánya, ám a dicséretek után rögtön figyelmeztette is az övéit: „Most ünnepelhetünk, de még van hátra egy mérkõzés.” – utalt Del Bosque a legfontosabb 90 percre, a döntõre.

A találkozót megelõzõen sokakat meglepett az a döntés, hogy Pedro kezdett Torres helyett, jóllehet a Liverpoolban játszó csatár nincs formában. A spanyol mester ezt azzal indokolta, hogy „Lahm oldalát szerettük volna többet támadni. Nehéz döntés volt kihagyni a kezdõbõl Torrest…” – mondta, a Pedro felé irányuló kritikákat, melyet a támadó kapott azért, mert nem passzolta le az elõnyösebb helyzetben álló Torresnek a labdát, azonban visszautasította: „Semmiért sem hibáztatható, mivel õ csak azt tette, amit akkor a legjobbnak vélt”

A németek mestere, Joachim Löw a maga nyilatkozatában kiemelte, hogy Spanyolország volt a jobbik csapat ezen a mérkõzésen, és több egyéb mellett a legfontosabbnak a labdabirtoklást látta. Annak következtében, hogy az együttese nem tudta birtokolni a játékszert, elvesztette a ritmust, és így már nagyon nehéz volt visszajönnie a meccsbe. Löw ezzel együtt biztosította a közvéleményt, hogy Németország komolyan fogja venni a harmadik helyért vívott, Uruguay elleni összecsapást.