Guardiola a hõségre panaszkodott

Örül, hogy Messi nem sérült meg | Nagyon meleg volt Szöulban

Vegyes érzésekkel beszélt Josep Guardiola, a Barcelona vezetõedzõje csapatának meggyõzõ szerdai sikere után. Guardiola természetesen örült a jó teljesítménynek, ám leszögezte, hogy a játékosok állapotáról teljes képet még így sem kaphattak, mivel elképesztõ volt a hõség a mérkõzés során. Pep beszélt Messirõl is, akivel kapcsolatosan az a legfõbb pozitívum, hogy sérülés nélkül túljutott a maga 15 percén.

„Pontosan tisztában voltunk Messi állapotával, ennek következtében – egyeztetve a szakmai stábbal – úgy döntöttünk, hogy 10-15 perc elegendõ lesz neki. Arra azonban felhívtuk a figyelmét, hogy nagy energiákat ne mozgósítson, hiszen az edzettségi állapota még nincs a megfelelõ szinten.” – tisztázta Guardiola azt a tényt, hogy Messi körülbelül 15 játékpercet kapott a 2-5-s Barça-sikerrel záruló mérkõzésen azok után, hogy kisebb vita alakult ki a szerepeltetésének a szükségességérõl.   

Végül pályára küldtük, mert az egyesület szellemiségének egyik fõ kifejezõje, a világ talán jelenlegi legjobb labdarúgója, egyszóval egy olyan játékos, aki miatt emberek tízezrei jönnek ki a stadionba” – mondta Pep, majd arra világított rá, hogy Szöulban iszonyú hõséggel kellett megküzdenie a katalán legénységnek.

Nagy volt a hõség, és ezt elmagyarázni nem lehet, ezt meg kell tapasztalnod. Annak ellenére, hogy természetesen a meleg hõmérséklettõl senkinek semmilyen egészségügyi problémája nem lett, embert próbáló feladat volt ilyen körülmények mellett játszani.” – fejezte be a sajtótájékoztatóját a Barcelona szakvezetõje.