Változatos pénteki program a csapatnak

Messi egyéni erõnléti tréninget abszolvált, a többiek városnézésen voltak

Leo Messi folytatta a munkát, és próbálja behozni az erõnléti lemaradását a csapat többi tagjával szemben, ennek következtében az argentin a pénteki napon egyedül dolgozott az edzõpályán. Az együttes többi része eközben városnézésen volt, végül több részre szakadt a társaság: voltak, akik a Nike promóciós rendezvényére voltak hivatalosak, voltak, akik vásárolgattak, néhányan pedig egy gyógyfürdõ elõnyeit élvezték. Délután végül Pep a pihenõknek is tartott egy foglalkozást.

Messi helyi idõ szerint délelõtt 11 órakor hagyta el a csapat szállását erõnléti trénerével, Lorenzo Buenaventurával, hogy az együttes ottani edzõpályájára siessen. Az argentin sztár az egyéni tréningjén futógyakorlatokat végzett, valamint külön hangsúlyt fektetett még ezen kívül is az erõnlétre, amiben bõ két hét lemaradása van a társaival szemben.

Épp ezen okból kifolyólag edzett egyedül Messi, a gárda többi tagjának ugyanis Guardiola a délelõttre szabad programot írt elõ, hogy az elõzõ két hét kemény munkája után egy kissé kipihenjék magukat a labdarúgók. Több részre szakadt a társaság a reggeli elfogyasztása után: Adriano és Dani Alves a Nike promóciós rendezvényére voltak hivatalosak, Ibrahimovics, Abidal és Keita pedig elkísérték csapattársaikat a mezszponzor által szervezett eseményre.

Eközben voltak olyanok, akik a helyi gyógyfürdõt választották, amelyet a maga mûfajában egyébként a világ legnagyobb létesítményének tartanak. Guardiola edzõ a hotelben maradt, ellentétben a szakmai stáb számos tagjával, akik a városnézés mellett döntöttek.

Délután már intenzív edzés

Amilyen kellemes volt a játékosok délelõttje, olyan kemény a délutánjuk. Miután a labdarúgók a megbeszélt idõpontra visszatértek a szállodába, az együttes ismét az edzõpályára ment, ahol Pep egy – a beszámolók szerint – igen kemény és intenzív tréninget vezényelt.

A városnézésrõl, valamint a délutáni tréningrõl készült képek – Galéria!