Hétfõn indulás Kazányba

Edzés, majd öt és fél órás repülõút | Idén jobb lesz az idõjárás

Nem ízlelheti meg az orosz tél „szépségeit” idén a Barcelona kerete, de ezt aligha bánja, hiszen általában nem kellemes dolog mínusz 5-10 fokos hidegeben, illetve hóban futballozni. Idén is el kell ugyan utazni a távoli Oroszországba, de még aránylag jó idõpontban, és így szeptember végén nem kell annyira mostoha körülményekre készülni. A távolság ezzel együtt figyelemre méltó Barcelona és Kazány között, így már hétfõn nap közben elutazik a csapat, hogy egy nappal több ideje legyen a nyugodt felkészülésre a helyszínen.

Miután sikerült az Athletic Bilbao legyõzése szombaton este, az együttes hétfõn délelõtt 9:30-kor tréningezik az edzõközpontjában, majd ezt követõen útra kel Oroszország felé. A repülõ délután 1-kor száll majd fel, hogy este fél hétre Kazányba érjen, pontosan 48 órával a szerdai meccs elõtt. A 3.387 kilométeres távolság megtételéhez mintegy öt és fél órára van ugyanis szükség, a repülés tehát nem lesz rövid. Barcelona és Kazány között két óra az idõeltolódás, így az érkezés pillanatában a helyszínen már 20:30 perc lesz a pontos idõ.

Kedden helyi idõ szerint 17:00-kor (barcelonai idõ szerint 15:00-kor) tart edzést majd Pep Guardiola a kazányi Central Stadionban. A körülmények mind ekkor, mind a meccs idõpontjában jobbak lesznek, mint egy éve novemberben, amikor mínusz 5-7 fok, és havas tájak fogadták a Barcelona játékosait. Most 9-16 fok lesz pluszban, tehát teljes mértékben elfogadható idõjárás.

A meccset közép-európai idõ szerint 18:30-kor játsszák szerdán, a találkozó után pedig azonnal visszautazik a csapat Barcelonába. Ideális esetben ez azt jelenti, hogy hajnali 3:30 perckor száll majd le az együttes gépe az El Prat repülõtéren.