„Egyszerûen nem lõjük be”

Guardiola nem aggódik sem Villa, sem a góllövés miatt

Nem aggódik a rengeteg kihagyott helyzet miatt Pep Guardiola, aki ugyan nyilvánvalóan nem volt boldog, hogy fiai ismét nem zártak le egy könnyen letudható mérkõzést már az elsõ félidõben, de büszke is volt a játékosokra, akik megítélése szerint jól játszottak. A tréner szerint mind a csapatra, mind Villára igaz, hogy idõvel nem lesz baj a góllövéssel.

Egyszerûen nem lõjük be a helyzeteinket. De így is jó benyomásaim vannak a meccsrõl, és továbbra is nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akik szerintem jó meccset játszottak.”

„Mindenkivel nagyon elégedett vagyok, és örülök annak is, ahogy a második félidõben játszottunk, mert végül visszatért a foci is. A labda elõbb vagy utóbb be fog menni” – húzta alá a tréner, aki összegezte a BL-csoport állását is, ahol a Barcelona hét ponttal vezeti a D-jelû négyest.

„Természetesen egy nagyon fontos lépést tettünk elõre ezzel a gyõzelemmel, de még hátra van két meccs idegenben és egy itthon a Rubin ellen. Úgyhogy még vannak elõttünk feladatok”

Jutott dicséret Javier Mascheranónak külön is, aki eddigi legjobb meccsét játszotta talán a Barcelonában, és összesen 18 labdát szerzett. „Nagyon jó személyiség, és hasznos, jó játékos, akiben sok jó képesség összpontosul” – magyarázta, majd beszélt David Villáról is, aki továbbra sem találja a góllövõcipõjét a barcelonai öltözõben. Elmondása szerint ugyanakkor „soha nem kell majd aggódni Villa miatt”, így ez most sem szükséges.