Pihenõ a sztároknak, lehetõség az ifiknek

Összesen nyolcan pihennek keddig | Ceutában sem játszanak

Kedden este a Ceuta otthonában lép fel a Barcelona a Király Kupában, de korántsem a legerõsebb csapatával fog kiállni, errõl már elõre döntött Josep Guardiola. Mi több, az együttes több játékosa pihenõt kapott vasárnapra és hétfõre is, így nekik némi szusszanást jelent ez a hét a következõ rangadó, a Sevilla elleni bajnoki meccs elõtt.

Az már eldõlt, hogy Messi, Busquets, Valdés, Iniesta, Piqué, Alves és Villa nem lépnek pályára kedden a harmadosztályú Ceuta otthonában, mi több, el sem utaznak, és Barcelonában maguk fognak edzeni – legközelebb éppen kedden. Vasárnap azonban a nyolc kiválasztott közül Valdés, Villa és Busquets is megjelent a Ciutat Esportivában, hogy specifikus regeneráló edzést végezzen, ahogy jelen volt Milito és Xavi is, akik a sérülésüket kezelték külön munkával.

A keret erre a pár napra így kibõvült sok fiatal játékossal, akik zömében a Barcelona B csapatából csatlakoztak a felnõtt kerethez. Összesen 13 fiatallal számolhat így pluszban Guardiola, akik a kövezkezõk: Dos Santos, Nolito, Fontàs, Riverola, Benja, Thiago, Saúl, Rochina, O. Romeu, Miño, V. Vázquez, Edu Oriol és Bartra. Õk már jelen voltak a vasárnap délelõtti edzésen is, és ott lesznek a hétfõ délelõtti foglalkozáson is. Rájuk, és a felnõtt csapatból megmaradt kisebb csoportra számít tehát Guardiola a Ceuta elleni meccsen, amit kedden este 22:00-kor játszik majd a Barcelona.

A többiek pedig pihenhetnek, amire szükségük is van, mert a következõ szombaton már a Sevilla érkezik a Camp Nouba, ami szintén fontos próbatétel lesz a címvédõ számára.