Nem csak a meccs volt intenzív és feszült…

Vita Solbakken és Pep között | Az ok Pinto volt | Busquets is beleszólt

Kisebb vita alakult ki a Köbenhavn-Barcelona találkozó (1-1) után a két szakvezetõ, Josep Guardiola és Stale Solbakken között. Guardiola ugyanis azt nehezményezte, hogy a mérkõzést felvezetõ sajtótájékoztatóján Solbakken „rohadéknak” nevezte Pintót, és 4-5 meccses eltiltást javasolt a kapusnak, a norvég szakvezetõ azonban úgy gondolja, elferdítették a gondolatait, és rosszul interpretálták, vagy Pep nem érti a kifinomult humorát. Az incidensbe Sergi Busquets is belekerült, miután ellökte Solbakkent, miközben az hevesen mutogatott Guardiolának.

Mint ismeretes, a Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Köbenhavn otthonában egy olyan találkozón, amelyen mindkét csapat gyõzhetett volna, így végül teljesen igazságosnak mondható a végeredmény. A mérkõzés rendkívül intenzív volt, és az ebbõl fakadó feszültség egy kicsit ki is jött a két szakvezetõn a mérkõzés után.

Guardiola ugyanis a kézfogásnál azt nehezményezte Solbakkennek, hogy miért nevezte „rohadéknak” Pintót, valamint hogy miért javasolt neki 4-5 meccses eltiltást, mikor ez abszurd. Persze, érezhetõen inkább az elõbbi volt nagyon sértõ a kapusra, valamint a Barçára nézve, így Pep véleménye jogosnak mondható. Solbakken a meccs utáni sajtótájékoztatón azonban azt magyarázta, hogy vagy elferdítették a mondatait, vagy Guardiola nem értette meg a finom humorát, hiszen ez egy norvég vicc.

A kisebb csetepatéba aztán beleszólt Busquets is, a Barça középpályása, aki félrelökte Solbakkent, vélhetõen azért, mert az már túl hevesen mutogatott Guardiolának. Sõt, Quim Domenech spanyol riporter szerint, aki a Twitter oldalán közölte véleményét, az olvasható le a két mester szájáról a videók alapján, hogy Pep ironikusan azt mondja Solbakkennek, hogy „menj az UEFA-hoz, menj.” A norvég szakvezetõ ezt a humort vélhetõen nem tûrte jól, és erre egy illedelmes „b..meg” volt a válasza…

A kisebb vitáról készült felvétel: