„A nézõk nem mehettek haza Messi nélkül”

Pep szerint nem könnyû még a Ceuta ellen sem 7-1-re nyerni

A Barcelona szakvezetõje, Josep Guardiola elárulta, miért is küldte pályára Leo Messit a továbbjutás kérdését illetõen már lezárt mérkõzésen a Ceuta ellen. A katalán szakvezetõ – elmondása szerint – így akarta megköszönni a nagyjából 39 ezer, stadionba kilátogató nézõnek a szurkolást, valamint ismételten elmondta, hogy „Messi mindig játszani akar.” A sajtótájékoztatón esett még szó magáról a mérkõzésrõl, Bojanról, a remekül játszó Thiagóról, illetve Milito sérülésérõl is.

„A meccs után az öltözõben beszéltem vele, és láttam, hogy nagyon megviselték a történtek. Nagyon szomorú volt, de most mellé kell állnunk, és bátorítanunk kell, mert Milito számunkra egy nagyon fontos játékos” – számolt be az argentin bekk lélekbeli állapotáról Guardiola, a sokat kritizált Bojan Krkiccsel kapcsolatosan pedig nagyon határozottan csupán annyit jegyzett meg, hogy „a góljával tett egy lépést elõre, ebben biztos vagyok, és abban is, hogy ez a mérkõzés megadja neki a kellõ lökést. Elégedettek vagyunk vele.”

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert 7-1-es különbséggel továbbjutni a Király Kupában még akkor sem könnyû, ha az ellenfél a Segunda B-ben játszik. Éppen ezért nagyra becsülöm a két találkozón mutatott teljesítményünket” – mondta Pep, végül a továbbjutást illetõen leszögezte: „A helyes úton járunk.”

„Számos ok miatt küldtem a pályára Leót. Elõször is, õ mindig játszani szeretne, ráadásul mindig ritmust ad a meccseknek. A legfõbb indok pedig az volt, hogy így akartam megköszönni a 39 ezer kilátogató nézõnek, hogy eljöttek a Camp Nouba, és támogattak minket. Nem engedhettem õket haza úgy, hogy ne lássák a világ legjobbját futballozni.”

Guardiola szólt a tehetséges Thiagóról is, aki jól játszott, és a teljesítménye nagyon biztató a jövõre nézve: „Gratulálok Thiagónak, kiváló mérkõzésen van túl. Kétségtelen, hogy ígéretes játékos, ám a legfõbb erénye mégis a mentális ereje, a bátorsága. Õ egy remek srác, akinek az édesapja fantasztikus, ám tudnia kell, hogy áll még elõtte pár lépcsõfok, hogy igazán kiforrott labdarúgó legyen” – fejezte be végül a sajtótájékoztatóját a katalán mester.