„Szerencsénk van, hogy ezt átélhetjük”

Guardiola szerint az idei Barca jobb, mint az elmúlt két év csapata

Szokásával ellentétben Pep Guardiola nem elemezte olyan mélyen csapata játékát a Real Sociedad elleni gyõzelmet követõen, és inkább általánosságban beszélt együttesérõl, mellyel nagyon elégedett. A tréner külön felhívta a közönség és az újságírók figyelmét arra, hogy nagy szerencséje van minden nézõnek, hogy ezt a Barcelonát látja játszani.

„Veletek szemben az a nagy elõnyöm megvan, hogy én minden nap látom õket focizni edzéseken, és azt is látom, hogy mennyire igyekeznek minden egyes alkalommal.”

Tisztában kell lennünk azzal, hogy mit is tesz ez a csapat. Nagyon nagy szerencsénk van, és egészen különleges helyzetben vagyunk, hogy mindezt láthatjuk, átélhetjük. Biztosan lehet jobban is csinálni, de amit képességeinkbõl kifolyólag nem tudunk megoldani, azt lelkesedéssel, a játékosok akaratával elérjük” – hajolt meg jelképesen fiai elõtt a szakember, aki szerint az idei Barcelona teljesítménye felülmúlja az elmúlt két évben mutatott produkciót is.

„Idén játsszunk a legjobban. Ez persze azért is van, mert már jó ideje együtt futballozunk, több ideje vagyunk együtt, de csodálom a játékosokat azért, hogy folyamatosan milyen teljesítményre képesek. És tudom, hogy az emberek azt mondják:Jól éreztük magunkat.”

A következõ fordulóban azonban már egy nagy rangadó vár a Barcelonára, Guardiola az Espanyol kapcsán meg is jegyezte: „Nagyon tisztelettel vagyok Mauricio Pochettino iránt, és biztos vagyok benne, hogy az Espanyol méltó ellenfelünk lesz, mert nagyon jól futballozik.”