Milito marad a Barçában

Társai gyõzték meg, hogy ne távozzon | Majdnem a Málagához került

Bár már mindenki kész tényként kezelte, hogy Gabriel Milito elhagyja a Barcelonát, végül megfordult a szituáció, és az argentin bekk nem hagyja el a klubot. Milito döntésében egyes egyedül a csapattársak játszottak szerepet, akik meggyõzték a futballistát, hogy ne hagyja el õket.

Milito január 4-én közölte Pep Guardiolával, hogy távozni szeretne, mert több játéklehetõségre vágyik, és muszáj játszania, ha be szeretne kerülni az argentin válogatott keretébe a nyári Copa Américán. Militót el is engedte volna a Barça, mert Guardiola nem kívánta erõszakkal itt tartani a bekket, és nem szeretett volna olyan játékost a keretben tudni, aki ott nem érzi jól magát.

Militóért számos érdeklõdõ csapat bejelentkezett, így Olaszországból a Genoa, Spanyolországból a Zaragoza és a Málaga, de akadtak mások is, akik ajánlatot tettek a futballistának. Milito végül csak azért döntött úgy, hogy mégsem távozik, mert öltözõbeli társai meggyõzték: mindenkinek jobb, ha velük marad. Milito tehát úgy döntött, hogy ebben a 6 hónapban még mindenképpen marad, és majd nyáron ismét elgondolkozik a jövõjérõl.

A védõ megtartása rotációs szempontból rendkívül fontos lehet a Barçának, mert Puyolon és Piquén kívül nincs más klasszikus középsõ védõje a klubnak a felnõtt keretben.