Pep: „Ez a csapat mindig készen áll”

Segítséget kér a szurkolóktól | Ismét Bojan védelmére kelt

A Barcelona újabb magabiztos gyõzelme után Josep Guardiola vezetõedzõ ismét elégedetten válaszolt a sajtó képviselõinek a kérdéseire, és igyekezett kiemelni a tényt, hogy a Barça immáron csak egy lépésre van a Copa del Rey fináléjától. Guardiola ezen kívül megvédte Bojant, és hangsúlyosan felhívta a figyelmet együttese hihetetlen teljesítményére.

„Nagyon sok erõfeszítés van ezek mögött az eredmények mögött. Két sorozatban állni és versenyezni nagyon nehéz, tehát rendkívül nagyra becsülöm azt a munkát és teljesítményt, amit a játékosaim véghezvisznek mostanság. Még a komoly sorozatterhelés ellenére is mindig készen állnak, és szinte állandóan képesek helyzeteket kialakítani” – foglalta össze a rendkívül sûrû januári programot Guardiola, illetve konkrétan a szombat esti meccsrõl megjegyezte, hogy „veszélyes találkozó volt, egyrészt a hideg miatt, másrészt a hétközi kupameccs miatt.”

„Olyan komplikált mérkõzések után, mint amilyet a San Mamésben vagy a Villamarínban játszottunk, szükségünk van a szurkolóinkra, hogy segítsenek, s támogassak bennünket, hisz csupán egy lépésre vagyunk attól, hogy bejussunk a Copa del Rey fináléjába” – kérte Pep a szimpatizánsokat, hogy minél többen látogassanak ki a szerda esti, Almeria elleni kupatalálkozóra. Guardiolának természetesen a Madriddal szembeni, jelenleg hét pontos különbségrõl is beszélnie kellett, ám a katalán tréner ezt a témát gyorsan átugrotta: „Vasárnap este ismét négy pont lesz a különbség.”

Bojan Krkicsnek, a Barça fiatal támadójának ebben a szezonban nem igazán megy sem a góllövés, sem a játék, így most már erõteljes kritikák érkeznek az irányába. Pep azonban megvédte a fiatal támadót, és ismét középpontba állította a csatár kvalitásait: „Most ebben a szituációban van. Az évek alatt nagyon sok mindent adott nekünk, mi pedig továbbra is támogatni fogjuk, mert a tehetsége, a képessége, hogy Barcelonában futballozzon, az adott” – fejezte be a Racing Santander elleni, 3-0-s siker utáni sajtótájékoztatóját Pep Guardiola.