Pep: „A reakció egészen szenzációs volt”

A kihagyott helyzetek továbbra sem aggasztják a katalán mestert

Josep Guardiola egyáltalán nem volt kritikus a csapatával, mi több, szenzációsnak nevezte együttese teljesítményét az elmúlt hét tudatában. A katalán szakvezetõ elmondta, kíváncsi volt, hogyan reagálnak majd a fiai a legutóbbi eseményekre, és azt látni, hogy ilyen kiválóan, büszkeséggel töltötte el. Pep továbbá külön megdicsérte Bojant, Mascheranót, valamint a brazil Adrianót is. 

„A játékosaim lenyûgözõen válaszoltak az elmúlt hét eseményeire, csodálatosan teljesítettek a játék minden elemében. Ez egy nagyon hosszú hét volt, melyen nagyon sok minden történt, de a csapat megrázta magát, és jól futballozott. A hét közepén rendkívül kíváncsi voltam, hogyan sikerül majd lereagálnunk ezt a szituációt, így öröm azt látni, hogy ilyen kiválóan. Ezzel a dinamikával kell folytatnunk, és ragaszkodnunk kell a stílusunkhoz” – fojtotta el már csírájában a negatív hangokat Guardiola, aki továbbra sem aggódik a kihagyott helyzetek miatt.

„Vannak napok, amikor két kapura tartó lövéssel nyerünk 2-1-re, és vannak olyanok, mikor hiába rendkívül szervezett az ellenfél, nagyon sok helyzetet teremtünk, de csak kétszer találunk be. Ez a Getafe nagyon magas színvonalon játszott.”

Mint arról már beszámoltunk, Xavi a mérkõzés végén megkapta az ötödik sárga lapját, így a Villarreal ellen nem léphet pályára a következõ fordulóban. Guardiola nem volt dühös a játékosára, mivel „így legalább a Real Madrid ellen nagy valószínûséggel már ott lehet” – azt azonban határozottan elutasította Pep, hogy a négy sárga lappal rendelkezõ játékosai közül (Valdés, Busquets, Mascherano, Messi) valamelyikõjüknek is azt az utasítást adja, hogy gyûjtsék be az ötödik sárga kártyájukat a következõ fordulóban annak érdekében, hogy a Real Madrid ellen mindenképpen a pályán lehessenek.

Guardiola három labdarúgóját külön dicséretben részesítette, mivel szerinte „Bojan fantasztikus meccset tudhat maga mögött, csakúgy, mint Mascherano és Adriano. Dicséretet érdemelnek mindannyian” – így Guardiola, aki végül megvédte a csereként beszálló, ám a meccs ritmusát felvenni képtelen Afellay teljesítményét: „A Barcelonába beilleszkedni nem kétperces folyamat. Ennek ellenére amikor pályára lép, jól játszik” – fejezte be a sajtótájékoztatóját a katalán szakvezetõ.