Pep: „Gratulálok a Real Madridnak”

A tréner nem keresett kifogásokat | „Fel kell állni” a vereségbõl

Pep Guardiola nem keresett kifogásokat a Real Madrid ellen 1-0-ra elveszített Király Kupa döntõ után, gratulált az ellenfélnek, és jelezte: aki gyõz, annak mindig igaza van, aki veszít, annak mindig kevésbé. Éppen ezért nem hivatkozott semmire a tréner, aki kiemelte: a vereség után fel kell állni, és fel kell készülni az idény további kihívásaira.

„Mindenekelõtt szeretnék gratulálni a Real Madridnak a kupagyõzelméhez. Õk nagyon jó elsõ félidõt játszottak, mi pedig nagyon jó másodikat. A meccset bármelyik csapat megnyerhette volna, és végül a Madridnak sikerült. Ezeken a meccseken az apróságok döntenek, és ez most is így volt. Ez a játék azt bizonyítja, hogy aki nyer, annak igaza van, aki nem nyer, annak kevésbé van igaza. De föl kell állnunk, és majd meglátjuk, hogyan ér véget az idény.”

Guardiola az elsõ Clásicóhoz hasonlóan most sem kívánta minõsíteni az ellenfél játékfelfogását, mert mint mondta: “Mindenki úgy játszik, ahogy szeretne. A bíráskodásra pedig ott van egy játékvezetõ. Egy vereség után bármilyen érv kifogásként hangozhat. Ki kell elemezni a vereséget.”

“Mindig jobb nyerni, mint veszíteni, de fel kell állnunk a padlóról. Az élet nem mindig csak gyõzelemet tartogat a számodra. De föl kell állnunk a kudarc után. Ezek a játékosok már bizonyították ezt más alkalmakkor. Most ki kell elemezni a vereséget, és látni kell a jó és rossz dolgokat is.”