„Gyenge teljesítmény volt, de semmi több”

Pep méltatta a Madridot | Hûek maradnak a stílushoz, történjen bármi

Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje elégedetten nyilatkozott a sajtó képviselõinek az Osasuna elleni, 2-0-ra megnyert mérkõzés után. Guardiola elismerte ugyan, hogy a szombat esti produkció rendkívül gyengére sikeredett, ám elmondta azt is, hogy ezért a szerényebb teljesítményért a szerdai 120 perc, valamint az elõttük álló Bajnokok Ligája elõdöntõ miatt nem tudja hibáztatni a csapatát.Pep továbbá reagált az esetleges játékvezetõi küldésre is.

„Ti is tudjátok, én is tudom, hogy ez egy gyenge teljesítmény volt. Az Osasuna egyébként is mindig nehézzé teszi a dolgunkat, hát még most, amikor egy 120 perces összecsapás után, illetve egy komplikált idegenbeli Bajnokok Ligája elõdöntõ elõtt állunk. Azok a játékosok, akik eddig kevesebbet játszottak, nehezen lendültek bele a játékba, de mivel mindent megtettek a sikerért, nem tudom hibáztatni õket. Itt volt az idõ a már említett okok miatt, hogy egy kicsit változtassak a kezdõcsapaton” – magyarázta meg a kulcsemberek pihentetését Guardiola, aki viszont elmagyarázta, hogy a második félidõben már beküldte Xaviékat, mivel az eredmény és a játék képe azt szükségessé tette. A katalán tréner ezek után már rátért a szerdai BL-elõdöntõre.

„Meg tudom érteni azokat a hangokat, melyek szerint a Real Madrid a favorit, hiszen nemrég gyõztek le minket a Király Kupa döntõjében, ráadásul a szerdai meccsen a saját pályájukon, a Santiago Bernabéuban játszhatnak majd. Ezt azonban elfogadjuk, mi több, kihívásként fogjuk fel, és így egészen biztos, hogy a saját kártyáinkat a saját elõnyünkre játszhatjuk majd ki.”

„Amennyiben megnézzük a legutóbbi madridi mérkõzésünket, észrevehetjük, hogy most sem védekezni fogunk, hanem felmegyünk a pályára annak érdekében, hogy gólokat szerezzünk és hogy nyerjünk. Ez a célunk. Ugyan két balhátvédünk sérült, és a harmadik játéka kétséges, ám ez nem kifogás, ezek a dolgok benne vannak a fociban.”

Guardiola végül reagált arra az információra, mely szerint ismét egy portugál játékvezetõ, nevezetesen Pedro Proenca fogja vezetni a katalánok Real Madrid elleni, szerdai összecsapását, csakúgy, mint tavaly az Internazionale ellenében, mikor Olegario Benquerença fújta a BL-elõdöntõ milánói felvonását. Pep meglepõen bátran foglalt állást, és elmondta, hogy ez esetben Mourinho egészen biztosan örülhet: „Ha ez igaz, biztos vagyok benne, hogy Mourinho boldog emiatt. Az elmúlt esztendõben is nagyon jól jött ki ebbõl a dologból, és biztos vagyok benne, hogy – amennyiben ténylegesen helyes az információ – most sem jön ki hátrányosan ebbõl a szituációból” – fejezte be a sajtótájékoztatóját Guardiola.