„Május 29-én a BL-trófeával jövünk!”

Örömittas ünneplés és játékosok | A BL-címet ígérték a szurkolóknak

Az FC Barcelona méltó módon ünnepelte meg a 21. bajnoki címét. Josep Guardiola vezetõedzõ együttese a pénteki napon tartotta a sorozatbeli harmadik bajnoki címének a megünneplését, és a Camp Nouban elmondott beszédek alapján kijelenthetõ, hogy Xaviék máris a Bajnokok Ligája döntõjére fókuszálnak. Sokan emlegették a május 29-ét, mint azt a napot, melyen a szurkolók a Pep-Teammel együtt ünneplik majd a klub negyedik BL-sikerét. 

 

 

Ahogy azt Pep Guardiola kérte a csapatától, Xaviék rendesen megünnepelték a sorozatban elért harmadik bajnoki címüket. Az együttes a pénteki napon elõbb egy kisebb kört tett Barcelonában a nyitott tetejû busszal, majd a Camp Nouban folytatódott az ünneplés, ahol a labdarúgók szóltak néhány szót a szurkolókhoz. A Pep-Teamre jellemzõ módon a játékosok nem a múlt eredményeire alapoztak, hanem a természetes öröm mellett már szinte mindannyiuk elõre tekintett, és megígérte, hogy a május 28-án rendezendõ Bajnokok Ligája-fináléban mindent megtesznek majd a végsõ gyõzelemért. 

A Barça kapitánya, Carles Puyol megköszönte a szurkolók egész éves támogatását, és biztosította a Camp Nou közönségét arról, hogy az együttes mindent bele fog adni annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligája serlege Barcelonába kerüljön a május 28-i döntõ után. A katalán egyesület másik emblematikus figurája, Xavi Hernández úgy fogalmazott, hogy „nem érdemes másokkal foglalkozni. Nagyon remélem, hogy pár héten belül ugyanide már a Bajnokok Ligája trófeájával térhetünk vissza!”

Megszólalt továbbá Piqué is, aki szintén nagyon udvarias volt a beszéde során, és elsõként megköszönte Guardiolának illetve a szakmai stábnak az egész éves, mesteri munkát, majd reményét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy a szurkolók május 29-én immáron a klub negyedik BL-sikerét ünnepelhetik majd. Az est sztárja egyébként Eric Abidal volt, aki természetesen megköszönte mindazt a szeretet, amit a culék felé mutattak a súlyos betegsége alatt. A francia bekk óriási tapsban részesült, talán a legnagyobban az ünneplés folyamán.

Önmagától értetõdõen a keret többi tagja is felszólalt, akik szintén megemlítették a május végén rendezendõ BL-döntõt, ám különösképpen Leo Messi volt az, aki a szezon egyedi céljaként emlegette a londoni finálét. Az ünneplés tehát megérdemelt volt, és egy korszakos csapatot a lehetõ legszebb módon ünnepelt meg a Camp Nou. A legszenzációsabb dolog azonban az, hogy ezek a játékosok, akik már mindent elértek a profi labdarúgásban, még egy, az egész világon csodált csapat tagjaként, a sorozatbeli harmadik bajnoki címük után is arra helyezték a hangsúlyt, hogy a közelgõ BL-döntõre koncentráljanak.

Azt hisszük, ez nem mindennapi. Sõt, ez nyilvánvaló, hogy nem mindennapi. Ezt ki kell élvezni.