2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Linkeltem, ez a terve a FIFA-nak, Collina nyilatkozott róla, és tudtommal próbálgatják is alsóbb osztályban.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.02.25. 14:42:10Azt meg tényleg be kéne vezetni hogy pl félidőnként 1 vagy meccsenként 2 lehívási lehetősége legyen az edzőnek, egy BL párharc simán eldőlhet 1-1 ítélet alapján.
Én a második sárga megszerzése esetén ráadásul nem csak azt, hanem az első sárgás esetet is visszanézetném, mert mi van ha az elsőnél nem is volt szabálytalan csak benézte a bíró?Chino írta: ↑2025.02.25. 14:25:35A második sárga visszanézésének hiányát én sem értem. Ugyanolyan súlya van, mint az azonnali pirosnak és számos esetben tévedhetnek. Nem tudom ki mennyire emlékszik például a tavalyi Roque-esetre, ahol második sárgával kiszórták a brazilt, pedig átugrotta a kapust.bence0330 írta: ↑2025.02.09. 08:35:08A tegnap egy Milan meccsen történt egy olyan precendens, ami nagyon jó példa arra, miért kéne átgondolni a VAR-nál 1-2 szabályt, többek közt a 2. sárgával kapcsolatos érdektelenséget. Kiugrattak egy Empoli játékost lesen, a partjelző nem intett (utólag sem), a Milan védő felrúgta az ellenfelet, és megkapta a második sárgát. Amúgy az jogos lett volna, csakhogy ugye tiszta leshelyzet előzte meg az akciót. De mivel 2. sárga, a VAR meg sem nézheti a lest, ami pláne elképesztő, főleg, hogy félautomata rendszer van már, semmi időbe nem telik kb.
Szóval többféleképpen lehet elengedni meccset befolyásoló hibát, mert rossz a szabály. Eleve tévesen is lehet 2. sárgát adni (vagy épp el is maradhat az), meg még ilyen nyakatekert módon is bukni lehet. Az a vicces, hogy megközelítőleg utolsó emberként történt a szabálytalanság, konkrétan a Milan játékosnak reklamálnia kellett volna az azonnali pirosért sárga helyett, és akkor ha azonnali pirosat kap, nem állítják ki, mert les miatt visszavonják.Szerintem ez jól példázza, hogy baj van a rendszerrel. Nem tudom, hány évig akarnak ülni egy nyilvánvalóan rossz szabályon. A VAR arra való, hogy ne történjenek meccset befolyásoló hibák, vagy legalább minél kevesebb legyen. A 2. sárga meg tök ugyanaz, mint a piros a meccsszempontjából.
De fordítva is működhetne. Az ilyen Getafe stílusú csapatok is nyugodtan művelhetik a hentelést sárgával a zsebükben.
Amit viszont nem értek, hogy minden VAR közbeavatkozásnál megváltoztatják az ítéletet. Az olyan objektív eseteknél, mint a les/bent volt-e a labda ez egyértelmű, de egy kérdéses, 50-50%-os helyzetnél, pl. tizenegyes, piros lap stb. sosem marad a pályán hozott ítélet, nem bírálják felül a videoszobát. Totál feleslegesen megy ki a bíró 5 percig nézegetni a kamerát.
Az NFL-ben például nagyon sűrűn marad a pályán hozott döntés, annak ellenére, hogy sok szubjektív esetre nem is lehet videobírót kérni/"fentről"kihívni.
Elvileg megcáfolhatatlan bizonyíték kell, hogy a pályán hozott ítélet változzon, mégis minden esetben megtörténik.
A VAR akkor avatkozik be, és hívják ki a bírót, ha ők mondjuk egy tizit annak látnak, a bíró meg elengedte.Chino írta: ↑2025.02.25. 14:25:35
Amit viszont nem értek, hogy minden VAR közbeavatkozásnál megváltoztatják az ítéletet. Az olyan objektív eseteknél, mint a les/bent volt-e a labda ez egyértelmű, de egy kérdéses, 50-50%-os helyzetnél, pl. tizenegyes, piros lap stb. sosem marad a pályán hozott ítélet, nem bírálják felül a videoszobát. Totál feleslegesen megy ki a bíró 5 percig nézegetni a kamerát.
Az NFL-ben például nagyon sűrűn marad a pályán hozott döntés, annak ellenére, hogy sok szubjektív esetre nem is lehet videobírót kérni/"fentről"kihívni.
Elvileg megcáfolhatatlan bizonyíték kell, hogy a pályán hozott ítélet változzon, mégis minden esetben megtörténik.
A második sárga visszanézésének hiányát én sem értem. Ugyanolyan súlya van, mint az azonnali pirosnak és számos esetben tévedhetnek. Nem tudom ki mennyire emlékszik például a tavalyi Roque-esetre, ahol második sárgával kiszórták a brazilt, pedig átugrotta a kapust.bence0330 írta: ↑2025.02.09. 08:35:08A tegnap egy Milan meccsen történt egy olyan precendens, ami nagyon jó példa arra, miért kéne átgondolni a VAR-nál 1-2 szabályt, többek közt a 2. sárgával kapcsolatos érdektelenséget. Kiugrattak egy Empoli játékost lesen, a partjelző nem intett (utólag sem), a Milan védő felrúgta az ellenfelet, és megkapta a második sárgát. Amúgy az jogos lett volna, csakhogy ugye tiszta leshelyzet előzte meg az akciót. De mivel 2. sárga, a VAR meg sem nézheti a lest, ami pláne elképesztő, főleg, hogy félautomata rendszer van már, semmi időbe nem telik kb.
Szóval többféleképpen lehet elengedni meccset befolyásoló hibát, mert rossz a szabály. Eleve tévesen is lehet 2. sárgát adni (vagy épp el is maradhat az), meg még ilyen nyakatekert módon is bukni lehet. Az a vicces, hogy megközelítőleg utolsó emberként történt a szabálytalanság, konkrétan a Milan játékosnak reklamálnia kellett volna az azonnali pirosért sárga helyett, és akkor ha azonnali pirosat kap, nem állítják ki, mert les miatt visszavonják.Szerintem ez jól példázza, hogy baj van a rendszerrel. Nem tudom, hány évig akarnak ülni egy nyilvánvalóan rossz szabályon. A VAR arra való, hogy ne történjenek meccset befolyásoló hibák, vagy legalább minél kevesebb legyen. A 2. sárga meg tök ugyanaz, mint a piros a meccsszempontjából.
A dobogó kb megvan, igen. Alighanem az általad írt a 3-asból kerül ki a 4., viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy az olaszok elég jól mennek mindenhol, így elég sanszos, hogy az 5. hely BL-t fog érni.Chino írta: ↑2025.01.10. 12:46:12Te jobban ismered az olasz ligát, nem tudom mennyire reális ez a forgatókönyv. Ahogy én látom látom egy Milan-Lazio-Juve háborúból kerül majd ki a BL résztvevő (de még az EL sem biztos). A dobogóba szerintem kis túlzással esélytelen, hogy bármelyikük is komolyan beleszólna
Meglehet, hogy befutnak 4.-nek, de a Milan mögöttük (valószínűleg) 2 ponttal van és az ősz szezont a zebrák az Atalantával (id.), míg a Milan a Bolognával zárja. Szóval lehet, hogy (gyakorlatilag) a Juve a tavaszi szezont a piros-feketék mögött, a 6. helyen kezdi. (bár egy Fiorentina bravúrral még hátrébb csúszhatnak). De ez így inkább egy papírforma számítás. A Milannak kell egy Como-Bolgna elleni győzelem, míg a Juvenak egy Atalanta elleni pontvesztés.bence0330 írta: ↑2024.12.30. 18:02:27Kétlem.Szerintem befutnak negyediknek. Talán övék a legdurvább sérüléshullám idén, és még így is félig-meddig tartják magukat, ha javul a helyzet, jönni fognak felfelé.
No meg stabilak hátul (senki nem gondolta volna Bremer kiesésénél, ha jól rémlik, addig még gólt sem kaptak...), de azért ebben volt egy adag mázlifaktor, lesz jópár vereségük szerintem.
Kétlem.
Nekem az egyik kedvencem volt. Nagyon sajnáltam, hogy távozott, egy évre rá pedig ment Neymar.
Köszi,így már talán érthetőbb a szitu. Ilyenre itthonról is emlékszem,némelyik csapat híresen iskolázott B közepétől.
Senki nem érti. Úgy néztek ki, mint egy prime Barca, azóta meg már ki akarják vágni az új edzőt. Baromi jó keretük van, nagyon mély, bajnokaspiráns, BL végjáték szintű, szerintem minden játékrészt és mélységet nézve nem is kicsit erősebb, mint a miénk, a jelenlegi sérüléshullám mellett szerintem kb osztálykülönbség van. De egyelőre 11 játékos fejetlenül rohangál a pályán, az egyik meccsen lehetett volna vagy 1-7 is a vége, csak mindent kihagyott az ellen. Ott kellett az edzőváltás, de rosszul sült el a dolog (tudni kell, hogy amúgy Lopetegui-t akarták hozni, le volt zsírozva, meg minden az utolsó bajnokira már, a szurkolók tiltakozásként nem szólaltak meg, néma csendben zajlott az utolsó meccs, és nyílt levélben közölték, hogy Lopetegui egy senki, és nekik nem kell.