„Miért? Mert mi vagyunk a legjobbak!”

Videók a péntek esti ünneplésrõl | Élményszámba menõ momentumok

Amint arról az éjjel már rövidebben beszámoltunk, Josep Guardiola mester együttese pénteken este megünnepelte a sorozatban elért harmadik bajnoki címét, és egy kisebb, a városban tett kör után a Camp Nouban a tetõfokára hágott a hangulat a játékosok beszédeinek köszönhetõen. Következõ anyagunkban már a multimédiás anyagokra helyezzük a hangsúlyt, és négy videót is közlünk. 

Csodálatos este volt a pénteki az FC Barcelona családja számára, hiszen a megnyert Ligának köszönhetõen a labdarúgókról szemmel láthatóan egy jókora teher esett le. Ez tökéletesen észrevehetõ a beszédeikbõl, s ugyan a keret összes tagjának a felszólalását sajnos nem tudjuk bemutatni, az alábbi videóban azért jó néhány beszédet megnézhet a kedves Olvasó. A videó angol feliratos.

 

 
 

Az már a képekrõl is észrevehetõ, hogy Pinto kapus rendkívül jól érezte magát, és adta a szokásos, õrült formáját, ám amikor a mikrofon a kezébe került, egy, az egész stadiont megmosolyogtató monológra szánta el magát a Barça második számú hálóõre, ezzel szolgáltatva az est fõ mûsorszámát: „Most az ünneplés ideje jött el. Ha valaki csodálkozik, hogy miért [por qué – a szerk.] tartunk itt… akkor neki elmondanám, hogy azért, mert mi vagyunk a legjobbak!”

Ugyan Pinto név szerint nem említette meg José Mourinhót, de ez a felszólalás valójában neki szólt, hiszen – mint az ismeretes – a két együttes Bajnokok Ligája elõdöntõjének madridi felvonása után a portugál tréner kifakadt, és egymás után többször is megkérdezte, hogy ‘miért?’, azaz ‘Por qué?’, utalva ezzel az összeesküvés elméletére. Pinto fenti felszólalása után a játékostársak rögtön körbevették a kapust, és ugrálva énekelték tovább a ‘mert mi vagyunk a legjobbak’ rigmust.

 

 

Végül további két videót mutatunk meg az ünneplésrõl. Az egyik még a városban tett körrõl mutat felvételeket bõ három percen keresztül, a másik pedig már a Camp Nouban lejátszódó ünneplést foglalja össze nagyjából másfél percben. 

Ünnepel Barcelona, ünneplés a nyitott tetejû buszon

 

 

A stadionbeli fiesta rövid összefoglalója