Ferguson: „A Barcelona megérdemelten nyert”

Sportszerûen nyilatkozott a vesztes döntõ után a skót tréner

A Manchester United trénere, Sir Alex Ferguson a lehetõ legnagyobb sportszerûséggel állt a sajtó képviselõi elé a Barcelona ellen elvesztett, 3-1-es finálé után. Ferguson elismerte a katalánok fölényét, és elmondta, hogy amíg a Pep-Teamnek olyan játékosai lesznek, mint Xavi és Messi, addig nagyon nehéz lesz legyõzni õket. A skót mester továbbá azt is hozzátette, hogy „élvezni kell a focijukat, mert teljesen megérdemlik”.

„Felkészültünk úgy, ahogy a legjobban tudtunk, de ha ennyire jó a passzjátékuk, akkor nem marad más hátra, csak csodálkoznod kell. Ez nem új dolog, már másokkal is megcsinálták, és most velünk is. Azt hittem, hogy egy klasszis Rooney-val lehet némi esélyünk, de szombat este nem domináltuk eléggé a középpályát ahhoz, hogy ez elég legyen” – nyilatkozta több mint sportszerûen Sir Alex Ferguson, aki tovább méltatta a katalán együttest.

„A nagyszerû csapatoknak vannak korszakai, azt pedig el kell ismerni, hogy most a Pep-Team a legjobb. Ameddig olyan játékosokkal futnak ki a pályára, mint Messi vagy Xavi, addig nagyon, nagyon nehéz lesz megverni õket.”

„Most már a következõ szezonra készülünk, mert egy olyan történelmû klub, mint a Manchester United, nem lehet mindig második, most már azon kell törnünk a fejünket, hogy mikor törhetünk vissza az élre. Kiváló játékosaink vannak, és csakis az jár a fejünkben, hogy a legjobbak legyünk” – így Ferguson, aki végül a Guardiola távozásáról szóló pletykákra is reagált.

„Olyan országokban, mint Olaszország, Portugália vagy Spanyolország, az edzõknek néha két hónap sem jut. Úgy hiszem, ez kultúra kérdése. Amennyiben Guardiola elhagyja Barcelonát, úgy sok szerencsét kívánok neki, akárhova is megy” – fejezte be a sajtótájékoztatóját a Manchester United szakvezetõje.