Leértékelésre várva…

Alexis csak drágul, Rossiért keveset ajánlott a Barça

Továbbra is bizonytalanság övezi a Barcelona nyári igazolási terveit, mert ugyan azt pontosan tudja a katalán klub, hogy mit és kit szeretne, de arra kevesebb az ötlet, hogy hogyan éri el a céljait. Cesc Fabregas leigazolásához immár kisebb csoda kellene a középpályás hozzáállása és az Arsenal álláspontjának ismeretében, ám a csatárkérdés sem könnyebb, mivel Alexis Sánchezért óriási az érdeklõdés, Giuseppe Rossiért pedig kevés pénzt ajánlott a klub.

Ez utóbbi leigazolására van jelen pillanatban egyébként a leginkább reális esély, mert Rossi 30 millióért vihetõ a Villarrealból, az más kérdés, hogy ennyit nem szeretne adni érte a Barcelona. Az alkufolyamat pontos állásáról nem szivárogtak ki hírek, az azonban biztos, hogy a felek tárgyalnak, és egyelõre nem állapodtak meg.

Andrea Pastorello, Rossi ügynöke az ONA FM-nek nyilatkozva elárulta, hogy vele és védencével ugyan nincs most kapcsolatban senki, de azt tudja, hogy a két klubvezetés tárgyalásban áll egymással. „Nem ismerjük a Barça ajánlatát, de azt tudjuk róla, hogy nem volt elegendõ a Villarreal számára. Mi már több mint egy hete nem beszéltünk senkivel, de azt tudjuk, hogy tárgyalnak a Villarreallal, úgyhogy mi várunk, hogy mikor kapunk új információkat a klubok részérõl” – magyarázta a menedzser.

Rossi megszerzésére tehát van esélye a Barcelonának, már csak azért is, mert nincs érte oly mértékû érdeklõdés, mint Alexis Sánchezért. Az Udinese támadójáért sorban áll Európa több elitklubja, és a jelentkezõk jelentõs részének jobbak az anyagi körülményei, mint a Barcelonának. Alexisért információnk szerint eddig 25 millió eurót ajánlott a Barça, ennél minimum 5 millióval több kellene, ám sokak szerint az Udinese tulajdonosának, Gianpaolo Pozzónak 40 millió jár a fejében.