Az Udinese most 50 milliót kér Alexisért

Újabb csavar, vagy csak taktikus nyilatkozat Gianpaolo Pozzótól

Bár az elmúlt napokban úgy tûnt, hogy az utolsó akadály is elhárul lassan Alexis Sánchez átigazolása elõl, az Udinese tulajdonosa újabb meglepetéssel szolgált a közönségnek, mivel hétfõn úgy nyilatkozott az olasz SKY Italiának, hogy 50 millió eurót szeretne kapni a chilei támadóért. Ehhez az összeghez viszonyítva pedig teljes nyugalommal mondhatta a vezetõ, hogy a Barcelona ajánlata egyelõre távol áll attól, hogy kielégítse az igényeit. Másrészrõl könnyen elképzelhetõ az is, hogy a tulajdonos csupán taktikai megfontolásból nyilatkozott így, és az álláspontok valójában nem állnak távol egymástól.

Legalábbis hétfõn hajnalban éppen errõl számolt be Quique Pina, Pozzo spanyolországi megbízottja, aki a Radio Marca ’Al Primer Toque’ címû mûsorában szintén elismerte: „Közel van a megegyezés.” Ezek után kifejezetten meglepetésként hatott hétfõn Gianpaolo Pozzo nyilatkozata, melyben az Udinese tulajdonosa magasra tette a lécet a Barcelona számára. „Alexis 50 millió eurót ér. Várjuk a megfelelõ ajánlatot érte, eddig nem kaptuk meg” – mondta, majd hozzátette: „Egy olyan klub számára, mint az Udinese, nagyon nehéz lenne visszatartani egy olyan játékost, mint Alexis.”

A tulajdonos jelezte, hogy a tárgyalások folyamán nem zárják ki annak a lehetõségét, hogy a Barcelona cserealapként fölajánl játékosokat az Udinesének. „Miért ne? Ha olyanokról van szó, akik hasznára lehetnek a csapatnak, és erõsítésnek számítanak, jöhetnek.” Ezzel kapcsolatban egyébként a már említett spanyolországi megbízott azt mondta, hogy jelen állás szerint nem Bojan Krkics és  Jonathan Soriano esélyesek arra, hogy belekerüljenek az ügyletbe, hanem inkább Jonathan dos Santos és Jeffren Suárez.