Pep: „Nem volt ez egy könnyû mérkõzés”

Jobbak voltak, de továbbra sem legyõzhetetlenek | Már elõre tekintett

Az FC Barcelona szakvezetõje, Josep Guardiola elégedetten nyilatkozott csapata 5-0-ás, Atlético Madrid felett aratott gyõzelme után. Guardiola szerint jobbak voltak, mint az Atlético, ám ez továbbra sem jelenti azt, hogy legyõzhetetlenek, sõt, még a nagy arányú gyõzelem ellenére is úgy véli, hogy korántsem volt ez egy könnyû mérkõzés. Pep véleményt formált még a szenzációsan teljesítõ Leo Messirõl, kiemelte a szombaton voksoló pártolói közgyûlés jelentõségét, illetve már elõre is tekintett a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójára. 

„Jobbak voltunk, mint az Atlético Madrid, úgy gondolom, ez kijelenthetõ. Ennek ellenére le kell szögeznünk, hogy még az eredmény tudatában sem vagyunk legyõzhetetlenek, valamint még az eredmény tudatában sem volt ez egy könnyû összecsapás számunkra. Olyan, hogy könnyû meccs, nem létezik, az érdem mindig a játékosoké, akik szombaton este ugyanolyan keményen dolgoztak, mint tették azt a Sociedad vagy a Milan ellen” – dicsérte, de egyben a földön is tartotta csapatát Guardiola, aki kiemelte pozitívumként azt, hogy az Atlético nem tudott betalálni szombat este.

„Nagyon örülök, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a találkozót. Természetesen minden ellenfélbõl külön készülünk, így az Atlético ellen rendkívül fontos volt, hogy a tizenhatosunk területére ne juttathassák el a támadásaikat, mert ott Falcao életveszélyes” – magyarázta Pep, aki végül hozzátette: „nagyon komplikált heten vagyunk túl a Valencia és az Atlético elleni mérkõzések után, de most már csakis az a cél lebeg a szemünk elõtt, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába” – tekintett már elõre a BATE Boriszov elleni összecsapásra a katalán szakvezetõ.

„Afellayt illetõen nagyon szomorúak vagyunk, de nem fogunk senkit sem igazolni. Egyrészt azért, mert nincs pénzünk rá, másrészt pedig itt vannak nekünk a fiatalok, ráadásul Ibi valószínûleg február-március környékén visszatérhet majd.”  

„Leo rövid távon hihetetlenül gyors, de én úgy érzem, õt nem elemezni, csupán nézni kell. Mindösszesen két gólra van az egyesület ikonjának, Kubalának a rekordjától, mindezt 24 évesen. Nincs mit mondani róla” – beszélt Guardiola több mint elismerõen a mesterhármast szerzõ Messirõl, akinek a jövõt illetõen csak a következõket jegyezte meg: „keresnie kell a területet, hogy jó ütemben indulhasson meg a labdával.” 

Szombaton tartotta a találkozó elõtt az éves pártolói közgyûlését az FC Barcelona, melyen a tagok többek közt elfogadták az együttes elsõ mezszponzorának a Qatar Foundationt. Guardiola a részleteket illetõen nem formált véleményt, inkább a közgyûlés fontosságát hangsúlyozta: „Az, hogy egy közgyûlés sikeresen lezajlik, jelzi, hogy az egyesület életképes. Vannak olyan témák, amiket meg kell beszélni, szavazni kell róla, ez a feladata a demokratikus alapú közgyûlésnek. Én csak arról beszélek, amirõl mindent tudok, de úgy hiszem, ez megtörtént, ami jelzi, hogy a klub a pártolók irányítása alatt áll. Azt hiszem, ezeknél a dolgoknál nem léteznek demokratikusabbak a világon.”