Alves: „Ismerjük Mourinhót…”

Cruyff után a brazil sem foglalkozott különösebben ‘Mou’ szavaival

Dani Alves szerint egyáltalán nem kell foglalkozni José Mourinho legújabb nyilatkozatával, melyben ismételten összeesküvés-elméletet gyártott a katalán egyesület fõszereplésével. A Barça brazil szélsõje úgy véli, ismerik már Mourinhót annyira, hogy tudják, mindig csak mások érdemeit próbálja elvenni, így nem szabad semmiféle jelentõséget tulajdonítani a szavainak. Alves nem az elsõ a héten, aki figyelmen kívül hagyta a portugál trénert, Johan Cruyff ugyanis még a keddi napon fogalmazott a brazil bekkhez hasonlóan. 

José Mourinho a Real Madrid kedd esti, Lyon ellen aratott 4-0-ás gyõzelme után úgy fogalmazott, hogy vannak olyan csapatok – nyilvánvalóan a Barçára gondolt – a Bajnokok Ligája jelenlegi mezõnyében, melynek ellenfeleit az interneten kell megkeresni, hogy bármiféle információt megtudjon róluk. 

Erre a kijelentésre reagált úgy még kedden egy golf rendezvényen Johan Cruyff, az FC Barcelona legendája, hogy habár „a Madrid jól játszik, és jó együttese van, amit Mourinho mondd, az viszont senkit sem érdekel”. Cruyff még hozzátette, hogy a madridiak jó teljesítményével párhuzamosan azonban a Barça is magas színvonalon futballozik, ráadásul címeket is nyer. 

Cruyff után ráadásul Dani Alves is megszólt a téma kapcsán. A brazilt a Viktoria Plzen elleni, 2-0-ás gyõzelem után a mix zónában kérdezte meg egy zsurnaliszta José Mourinho legújabb nyilatkozatáról. Nyilvánvalóan nem véletlenül Alvest találták meg a kérdéssel a játékos személyisége miatt, aki hû is maradt önmagához, és elmondta, hogy „tudjuk, milyen pontosan Mourinho, mindig is igyekszik elvenni mások érdemeit. Mi viszont a játékra fókuszálunk, és nem is akarunk válaszolni ezekre az összeesküvés-elméletekre. Ebben a tekintetben mindenképpen gyengébbek vagyunk, így értelemszerûen a pályán szeretnénk reagálni, ahol viszont ténylegesen a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Mindenki a maga kártyáival játszik, úgyhogy akik ebbõl élnek, bizonyára nagyon elégedettek, hiszen sok újságot elad.”