„Már az a hír, ha Messi nem lõ gólt”

Guaridolát nem zavarta a sok-sok kihagyott helyzet | Elégedett

A sok kihagyott helyzetnek nem tulajdonított nagy jelentõséget Pep Guardiola, aki a Viktoria Plzen elleni diadalt értékesnek minõsítette, melyen szerinte jól játszott a csapata. Az edzõ külön kiemelte, hogy Messi esetében már valóban arra kapják föl a fejüket az emberek, ha az argentin nem lõ gólt, de jutott a dicséretekbõl Iniestának is, aki újfent remekelt, és láthatólag kiváló formának örvend.

 

 

„Nagy vonalakban jó meccset játszottunk. Elsõsorban a második félidõben futballoztunk jól, az elsõben túl sok kontrát tudott vezetni az ellenfél. A második félidõben inkább kézben tartottuk a meccset, tovább tudtuk tartani a labdát, és gratulálni kell a játékosoknak a hozzáállásuk miatt, hogy ilyen komolyan vették az összecsapást.

A fociban mindig a legnehezebb belõni a helyzeteket, gólt szerezni. Megpróbáltuk sokszor, számtalanszor lõttünk kapura, míg aztán David gólja döntötte el a meccset. Nagyon sok helyzetünk volt, és folyamatosan irányítottuk a mérkõzést.”

„Az a fõ érdem, hogy ezek a játékosok ilyen szûk területen is képesek így játszani. Amíg én leszek az edzõ, nem is próbálom majd más stílust erõltetve játszatni ezeket a fiúkat. Senki nem játszik náluk gyorsabban. Lehet, hogy vannak, akik gyorsabban futnak, de a labdával senki nem játszik ilyen sebességgel” – emelte ki játékosainak fõ erényét a tréner, akit különösebben nem zavart az a tény, hogy Lionel Messinek most nem sikerült gólt lõnie.

„Sikerült elérnünk azt, hogy a hír már inkább az, ha Messi nem szerez gólt. Gondoljunk bele, hogy milyen szinten áll, ha ez a hír. Úgyhogy legyen ez még így hosszú idõn keresztül.”

Esett szó Andrés Iniestáról is, aki a sérülése után briliáns formában tért vissza, nem csoda, hogy maga Guardiola is dicsérte a játékost. „Már ti is jól tudhatjátok, hogy ha jól érzi magát, ha nincsenek sérülései, problémái, akkor õ egy kivételes játékos, aki dolgozik a pályán, több gól is van benne, mint azt bárki gondolná, és ott vannak a számunkra nagyon fontos cselei, ritmusváltásai is. A sérülése után nagyon jól tért vissza. Tavaly létfontosságú volt a sikerek elérésében, most reméljük, ismét fontos láncszem lesz. A magunk részérõl mindent megteszünk majd, hogy óvjuk és védjük.”