„Idegenben is jobbnak kell lennünk”

Vélemények a mix zónából

A bajnokság 17. fordulójából elõrehozott mérkõzés az FC Barcelona könnyed sikerét hozta. A Rayo Vallecano elleni találkozón megszerzett három pontnak a játékosok nagy jelentõséget tulajdonítottak. Igaz a Madriddal szembeni hátrány csak átmenetileg csökkent, de egy lépést tettek a játékosok a különbség lefaragása érdekében. Iniesta azt is kihangsúlyozta: nagyon fontos, hogy ne csak otthon, hanem idegenben is javuljanak.

Számunkra, az a fontos hogy folyamatosan pontokat gyûjtsünk. Ismét jól játszottunk és megnyugtató különbséggel gyõztünk.”– fogalmazott lényegre törõen a kedden egy találatig jutó Villa. A támadó beszélt a góljáról is: „Mindig szükséged van arra, hogy betalálj, ha ez nem sikerül, akkor más dolgokra fokuszálsz a meccs során. Örülök, hogy gólt szereztem, de akkor is boldog lennék, ha csak simán nyertünk volna. A Barcelona hetese a mai edzés után jelent meg az újságírók elõtt ismét, ahol egyébként cáfolta a sajtó azon feltevését, hogy megromlott a kapcsolata Messivel: „Nem érdekelnek az ilyen jellegû információk, a csapattársaimért dolgozom, a szurkolókért és a családomért, hogy boldoggá tegyem õket. Arra a kérdésre, hogy elégedett-e a kapott játékpercekkel azt válaszolta: „Ugyanolyan önbizalmam van, ha nem nagyobb, mint tavaly.” A szezonnal és a Madriddal kapcsolatban pedig megjegyezte: „Még nagyon sok van hátra és reméljük, hogy végül egy jó szezont zárunk.”

„Mindannyian tudjuk, hogy a csatárok azért élnek, hogy gólt szerezzenek. Ez jó nekik és jó a csapatnak.” – fogalmazott Iniesta Villa és Alexis találataival kapcsolatban. „Nagyon jól muzsikálunk a Camp Nouban. Habár idegenben egy kicsivel nehezebb játszani, de azon dolgozunk, hogy fejlõdjünk e téren is.” – tette még hozzá a középpályás.

„Kemény meccs volt egy olyan csapat ellen, akik egyéniségekkel rendelkeznek, de célra törõen futballoztunk és gólokat szereztünk.” – nyilatkozta Alves, aki külön dicsérte Alexist: „Nagyon boldog vagyok miatta, keményen dolgozik. Remekül játszott ma este, pontos volt és két gólt szerzett.”

„Fontos gyõzelmet arattunk a Rayo ellen. Nehézzé tették számunkra a meccset, ezért a 3 pont még értékesebb.” – emelte ki a gyõzelem fontosságát a Barcelona hálóõre, Víctor Valdés.

Írta: E. Gellért