Alves: „Nyertünk, mert jobbak voltunk”

A brazil válaszolt Mourinhónak | Puyol: „Nehéz feladat elõtt állunk”

Az FC Barcelona keretébõl a vasárnap délutáni érkezés, valamint a hétfõ hajnali elsõ tréning után Daniel Alves és Carles Puyol álltak a média rendelkezésére egy sajtótájékoztató keretében, ahol természetesen mindkét játékosnál téma volt még a Real Madrid legyõzése. Alves külön válaszolt José Mourinho szavaira, valamint nem beszélt félre, és kimondta, hogy a Barçának ilyen elõzmények után óriási önbizalmat és magabiztosságot ad a szombat esti siker. Puyol is szót ejtett a Klasszikuson nyújtott teljesítményrõl, kiemelve a csapat mentális tartását illetve hûségét a stílusához.

Alves: „Nyertünk, mert jobbak voltunk”

„Legyõztük a Real Madridot, mert jobbak voltunk. Nyertünk, ráadásul nem csak három pontot, hanem az elõzmények ismeretében sokkal, de sokkal többet. Nagyon sokan már odaadták a Madridnak a bajnoki címet, noha a mérkõzés elõtt számtalanszor elmondtam, hogy a végsõkig küzdeni fogunk. Ennek tudatában egyértelmû, hogy nem csak három pontot szereztünk szombat este. A Clásico megnyerése téged megerõsít, a riválisodat pedig meggyengíti, ez egyértelmû.”

„A Klasszikus azonban már a múlt, mostantól csakis a klubvilágbajnoki sorozatra koncentrálunk, és minden erõnkkel azon leszünk, hogy sikerüljön hazavinnünk ezt a trófeát Barcelonába. Keményen elvégzett munkának köszönhetõen vagyunk itt, a célunk pedig nem is lehet más, mint az, hogy jól tegyük a dolgunkat. A feladatunk azonban nem lesz egyszerû, mivel a Klubvilágbajnokságon szereplõ összes csapat megérdemli a tiszteletet, mivel mindegyik a saját érdemei révén jutott el ide.”

„Az elõdöntõben az Al-Sadd lesz az ellenfelünk, melyet az elkövetkezendõ napokban megpróbálunk feltérképezni, majd csütörtökön megpróbáljuk legyõzni õket.” 

Puyol: „Folytatni szeretnénk ezt a sikertörténetet”

„Köszönjük a dicséreteket, ám tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz lesz diadalmaskodnunk, pláne a Bajnokok Ligája címvédõjeként. Nagyon motiváltak és lelkesek vagyunk, meg szeretnénk nyerni a Klubvilágbajnokságot, s ezzel együtt folytatni szeretnénk a saját sikertörténetünket, avagy a továbbiakban is történelmet szeretnénk írni.”

„Ugyan még nem kezdtük el elemezni az elõdöntõbeli ellenfelünket, de az Al-Sadd, mint ahogyan minden más együttes, tiszteletet érdemel. Bejutottak az elõdöntõbe, ez pedig azt jelzi, hogy egy jó csapatról van szó.”

„Akárhányszor Japánba jövünk, kiválóan érezzük magunkat. Öröm látni ennyi Barça-szurkolót, és már alig várjuk a csütörtöki találkozót, ami ennek tudatában pazar élmény lesz.”

Úgy gondolom, a Real Madrid szombat esti legyõzése nagy önbizalmat adott nekünk. Jól teljesítettünk, a gyõzelem kulcsa pedig az volt, hogy a gyorsan bekapott gól után sem estünk össze, hûek maradtunk a stílusunkhoz, és ragaszkodtunk ahhoz, hogy hátulról, sok passzal építkezzünk. Magabiztosan érkeztünk Japánba.”