Edzés Yokohamában, városnézés Tokióban

Az elsõ teljes nap Japánban | Jókedvû játékosok a szombati siker után

A Barcelona közép-európai idõ szerint ma hajnalban edzett elõször Japánban az érkezése óta, így óriási média figyelem övezte az egyébként rövidebb tréninget. A csapat részérõl késõbb sajtótájékoztatót adott Pep Guardiola, Daniel Alves és Carles Puyol, ezt követõen pedig pihenõt kaptak a játékosok, akiknek azonban aludniuk nem volt szabad, így városnézés és vásárlás volt a program Tokióban.

A gárda elsõ edzésére helyi idõ szerint 12:30-kor került sor a Yokohama Marinos edzõpályáján, de a csapat már ezt megelõzõen is talpon volt, mivel meg kellett jelenni a torna hivatalos fotózásán, illetve Steve Bennett ex-játékvezetõ tartott értekezést a gárdának a torna szabályaival kapcsolatban. Az edzés hozzávetõlegesen 1 órán át tartott, és nem volt kifejezetten megterhelõ. A program Pep Guardiola beszédével kezdõdött, majd akadt némi futás, egyérintõs cicázás, illetve néhány labdás gyakorlat. A következõ edzést helyi idõ szerint kedden 18:00-kor tartja majd Josep Guardiola. Emlékeztetõül: Az idõeltolódás mértéke 8 óra Japán és Barcelona között.

A csapat az edzést követõen szabad programot kapott, így a játékosok útra keltek Tokión belül, és különbözõ csoportokban felfedezték a várost. Külön csoportot alkottak a brazil játékosok, mint  Adriano, Alves, Maxwell, Thiago és a mexikói Dos Santos, illetve természetesen a katalán-spanyol különítmény Iniestával, Puyol, Piquével, Fábregasszal. Fotógalériánkban mind az edzésrõl, mind az elsõ teljes napról részletes képet próbálunk adni.