Villának problémái voltak a sípcsontjával

Guardiola a Hospitalet elleni meccs elõtt már szólt a támadó fájdalmairól

Nyilvánvalóan sokakban merül fel a kérdés, hogy hogyan is tud egy egészséges sípcsont igazán komoly fizikai kontaktus nélkül eltörni, mint ahogy az történt a csütörtöki napon David Villával az Al-Saad elleni találkozón, amikor is a spanyol támadó sípcsonttörést szenvedett. A válasz egyszerû: Villa sípcsontja nem volt teljesen egészséges, a támadó már bõ egy hónapja bajlódott az adott testrésszel. 

Pep Guardiola a Hospitalet elleni Király Kupa-mérkõzést – a találkozót november 9-én rendezték meg – felvezetõ sajtótájékoztatóján elárulta, hogy „David Villa nem teljesen egészséges, mivel a sípcsontjában komoly fájdalmai vannak. Villa azonban nagyon erõs.”

Számottevõ sérülésrõl tehát szó sem volt, habár átlagos fájdalomnál azért több volt, amit alátámaszt Villa azon nyilatkozata is, melyet a csatár a Wembleyben megrendezett Anglia-Spanyolország meccs elõtt adott a médiának: „Jól érzem magam, ám tény, hogy a sípcsontomban fájdalmat éreztem az elmúlt hetek során. Ez nem jelenti azt, hogy nem léphetek pályára, de ettõl függetlenül aggaszt a dolog. Remélem, hamarosan elmúlik majd a fájdalom.”

Sajnos nem múlt el, ez pedig könnyen David Villa Európa-bajnoki szereplésébe kerülhet.