Az év méltó zárása: 9-0

Kivégezték a L’Hospitaletet | Iniesta az elsõ hírek szerint 15 napra kidõlt

Gólzáporos gyõzelemmel zárta a 2011-es esztendõt az FC Barcelona, miután a spanyol Király Kupa legjobb 32 csapata között 9-0-ra nyert a L’Hospitalet elleni visszavágón. Josep Guardiola a legerõsebb együttesével várta a szintén katalán kiscsapatot, amely végül beleszaladt a késbe, hiszen még a vártnál is nagyobb különbséggel kapott ki a Camp Nouban. A meccs egyetlen negatívuma, hogy megsérült Andrés Iniesta, és várhatóan 15 napot hagy ki.

Lehetõségeihez képest a legerõsebb tizeneggyel kezdett Josep Guardiola vezetõedzõ, aki a csapatba nevezte valamennyi kulcsjátékosát. A várakozásokkal ellentétben tehát nem tartalékolt a Barça, és megadta a tiszteletet a harmadosztályú kiscsapatnak, amely csak egy góllal kapott ki hazai pályán az odavágón.

Az elsõ percek többnyire mezõnyjátékkal teltek, és nyugodt mederben csordogált a mérkõzés egészen a 11. percig. Ekkor Cuenca kerülte meg a jobb szélen Moussát, majd tört be a tizenhatoson belülre, a lépéselõnybe kerülõ szélsõt egy kissé megrángatták, a játékvezetõ pedig – erõsen véleményes szituációban – tizenegyest ítélt. A büntetõt Pedrito értékesítette, 1-0.

A 19. percben aztán érkezett a második: a tizenhatos környékén passzolgatott a Barça, mikor Xavi indította Fábregast, aki rögtön centerezett az érkezõ Iniestához, a Barça 8-asa pedig nyugodtan lõhetett az üres kapuba: 2-0. Nem sokkal késõbb megszerezte harmadik gólját is a Barcelona. Utolsó emberként veszített labdát Viale Thiagóval szemben, aki könnyedén használta ki a ziccert, 3-0.

A Barcelona szemmel láthatóan élvezte a mérkõzést, ám az estét beárnyékolta, hogy az elsõ félóra végén megsérült Iniesta, miután szerencsétlenül ütközött Craviotto kapussal. A válogatott középpályást Sergi Roberto váltotta.

A negyedik gólra a 36. percig kellett várnia a publikumnak: Cesc adott nagy labdát Xavinak, aki ugyan rosszul találta el a labdát, ám lövése így is pontos volt, 4-0. A gólját követõen Xavi elhagyta a játékteret, a helyét Tello foglalta el. A fiatal játékos rögtön magához is ragadta a kezdeményezést, és egy félpályán megkapott labdával futott a kapuig, majd kilõtte a hosszú alsót: 5-0, kiütés, már az elsõ félidõben.

A második játékrész negyedik percében tovább folytatódott a gólgyártás: Tello futott el a bal oldalon, majd tálalt Isaac Cuenca elé, aki higgadtan gurított a kapuba (6-0). Tíz perccel késõbb ismét szabálytalankodtak Cuencával szemben a tizenhatoson belül, a büntetõt pedig ezúttal Thiago váltotta gólra (7-0). A 65. percben aztán Tello is megduplázta góljainak számát egy szépen helyezett lövéssel (8-0). A 81. minutumban Cuenca is megszerezte második gólját, õ Fabregas labdáját váltotta gólra (9-0).

A Barcelona végül 9-0-ra nyert, és 10-0-s összesítéssel, magabiztosan jutott a legjobb 16 közé a Király Kupában. A szurkolók a nagy arányú gyõzelemmel tehát megkapták a karácsonyi ajándékukat, a csapat ugyanis nagy kedvvel, látványosan játszott, noha a kiscsapat még a vártnál is kevesebb ellenállást tanúsított a Camp Nouban.

FC Barcelona – L’Hospitalet 9-0 (5-0)
Barcelona, Camp Nou
56.480 nézõ
Vezette:
González González

Barcelona: Pinto; Puyol, Piqué, Fontás; Busquets (J. dos Santos 57’), Xavi (Tello 38’), Iniesta (Sergi Roberto 31’), Thiago; Pedro, Cesc és Cuenca.

L’Hospitalet: Craviotto; Castaño, Viale, Mousa, Hammouch (Haro 53’); Aday, Pitu (Manel 65′), Corominas, Rubén; Ángel Sánchez és Prats (Pedraza 45’).

Gólok: Pedro (11’ – tizenegyesbõl), Iniesta (19’), Thiago (22’, 54’ – tizenegyesbõl), Xavi (35’), Tello (38’, 64’), Cuenca (49’, 80’)

Továbbjutott a Barcelona 10-0-s összesítéssel.