Alves: „A kifogások a veszteseké”

Xavi és Alves is hangsúlyozták: fantasztikus Madridot ejtettek ki

Az FC Barcelona brazil szélsõje, Dani Alves a maga nagyon határozott és sajátos stílusában nyilatkozott a Camp Nou mix zónájában a mérkõzést követõen. Alves szerint mellébeszélés az, hogy egy csapat, amelyik kiesik egy sorozatból, megerõsödve is kijöhet a párharcból, illetve hangsúlyozta, hogy a kifogások a veszteseké. Ezzel együtt Alves a játék képét tekintve elismerte, hogy a Madrid nagyon jól futballozott, és ezt emelte ki Xavi is, aki szerint egy fantasztikus gárdát ejtettek ki.

 

 

Alves: „Ez a Madrid nem lepett meg, a múlt heti igen”

„Szenvedtünk egészen az utolsó pillanatig, mert a Real Madrid ezen verziója rendkívül sok problémát okozott nekünk. Nagyon mélyen letámadtak, szorosan ránk álltak, és fenomenálisan támadtak vissza egybõl a megszerzett labdákból. A legfontosabb azonban természetesen az, hogy végül mi leszünk ott az elõdöntõben. A múlt heti Real Madrid nagyon meglepett, a mostani nem, mivel tisztában vagyunk vele, hogy a Madrid képes erre.”

„Amikor kiejtenek egy sorozatból, sosem erõsödhetsz meg ettõl. Egyetlen egy csapatot sem ismerek, amely pusztán a játék képe láttán megerõsödve jött volna ki egy vesztett párharcból. Mindenki máshogy magyarázza a történéséket, a kifogások azonban a vesztesek számára léteznek. A különbség a részletekben rejlik: amikor a labda kimegy a játéktéren kívülre, mi visszaadjuk, a Madrid viszont nem. Talán ez a differencia a két csapat között.”

Xavi: „Egy szuper Madridot gyõztünk le”

„Többet szenvedtünk, mint amennyit gondoltuk, hogy fogunk, ennek ellenére a második játékrész elsõ 15 percében mi domináltunk. Az odavágón mi teljesítettünk jobban, a visszavágón nem igazán, de a lényeg az, hogy továbbjutottunk a párharcból. Ezt ki kell élveznünk és pozitív értelemben a helyén kell kezelnünk.”

„A bekapott gól után egyértelmûen mentális gödörbe kerültünk, az együttes nem tudta, hogyan reagálja le ezt a szituációt, és így kiengedtük a kezünkbõl a mérkõzés kontrollálását. A szurkolók azonban mindvégig velünk voltak és csodálatosan biztattak minket, az élõkép egészen szenzációs volt. Néha sokan elfelejtik, hogyan teljesít ez a csapat, most ez a meccs pedig megmutatta, milyen nehéz eljutni a Copa del Rey elõdöntõjébe. Sikerként kell ezt értékelnünk és élveznünk kell.”

„Mind Alexis, mind Iniesta sérülése kellemetlen, hiszen mindketten fontos játékosai a csapatnak. A Mesternek kell megoldania ezt a problémát, de nem aggódom, mivel vannak tehetséges labdarúgóink a tartalékcsapatban, akik készen állnak a feladatra. Akárhogy is legyen, a szezon végéig ott leszünk az elitben és harcolni fogunk a trófeákért.”