„Ez volt a legjobb valenciai teljesítményünk”

Pep szerint ismét önmaguk voltak | Jobb ez az 1-1, mint egy 2-1-es siker

Josep Guardiola, az FC Barcelona szakvezetõje rendkívül pozitívan nyilatkozott a szerda esti, valenciai mérkõzés (1-1) után, és egyenesen kijelentette, hogy amióta õ  a Barça trénere, ez volt a legjobb teljesítményük a Mestallában. Guardiola szerint szerda este okozott a Valencia a legkevesebb veszélyt a Barcelonának az elmúlt négy évben, noha azt elismerte, hogy Pinto kiállítása befolyásolta volna az összecsapást. Pep végül érdekes módon úgy vélte, jobb elõny nélkül nekifutni a visszavágóra, mert így jobban rá vannak kényszerítve a gyõzelemre. 

 

 

„Amióta én vagyok a Barça edzõje, ez volt a legjobb teljesítményünk Valenciában, mivel most tudtak nekünk a legkevesebb veszélyt okozni az elmúlt évekhez viszonyítva. Nagyon jó mérkõzést tudhatunk magunk mögött, amit tökéletesen kontrolláltunk, úgyhogy elégedett vagyok.”

„Ebben a szezonban a kulcsfontosságú, utolsó pillanatokban rendre valami közbejön, nincs szerencsénk. Leo kihagyta a tizenegyesét a Sevilla ellen, a Getafe ellen idegenben az utolsó percben kapufát lõtt, valamint jogtalanul elvettek tõlünk egy gólt, végül a Cornellában sem jöttünk ki jól az utolsó percekbõl. A Mestallában rendre nehézségeink voltak, így különösen örülök ennek a mostani teljesítménynek, és határozottan úgy vélem, hogy ismét igazi önmagunk voltunk.”

Pinto kezezése

„Azt mondták nekem, hogy kezezés történt, méghozzá a tizenhatoson kívül, így egyértelmû, hogy ha 10 emberre fogyatkozunk a kiállítás miatt, az befolyásolta volna a mérkõzést.”

Jobban örül a döntetlennek

„Számunkra sokkal kedvezõbb az, hogy a Camp Nouba 1-1-es döntetlennel érkezünk majd, hiszen így rá vagyunk kényszerítve a gyõzelemre. Egy 2-1-es sikernél teljesen más lenne a hangulat, mert az egygólos elõny tudatában azt vélhetnék a játékosaim, hogy a párharc már a kezünkben van. Most is úgy érzem, hogy a Valencia tud majd nekünk gólt lõni a visszavágón, de a Camp Nou segítségével azt remélem, hogy a döntõbe jutunk.”

Guardiola végül újságírói kérdésre válaszolva, mely Xavi kihagyása felõl érdeklõdött, elmondta, hogy az irányítónak „pihennie kell”, nem játszhat már végig minden egyes összecsapást.