Gólok helyett szenvedés: 2-1

A Barça ismét pontatlan volt, és sok helyzetet kihagyott

Gyõzött, de nem kápráztatta el a közönségét soros bajnokiján a Barcelona, mely hazai pályán 2-1-re végzett a Real Sociedaddal szemben. Az elsõ félidõben a fiatal Tello találatával szerzett vezetést a gránátvörös-kék együttes, a második játékrészben Messi törte meg a maga gólcsendjét, de Carlos Vela még szépíteni tudott. Így alakult ki a 2-1-es végeredmény, ami három pontot jelent a címvédõnek, mely játékban most sem muzsikált tökéletesen, és ugyan akadtak helyzetei bõven, ezek ki is maradtak.  Pozitívum volt Tello bátor játéka, komoly negatívum Busquets sérülése.

 

 

A Barcelona kezdõ tizenegyébõl hamar kitûnt, hogy Pep Guardiola inkább a jövõ héten szerdán esedékes, Valencia elleni kupameccsre koncentrál, ami szerencsés esetben azt jelentheti, hogy a gárda bejut a Király Kupa döntõjébe. Pihenõt kapott Xavi, Busquets, Piqué, Alexis és Abidal is, így csapatba került kezdõként Dos Santos vagy Tello is.

Messi már az 5. percben betalálhatott volna, de nagyot védett Bravo, majd az ellentámadás során már Griezmann juttathatta volna elõnyhöz a baszk gárdát, ám Valdés is elemében volt, és védeni tudott. A félidõ további szakaszában ugyanakkor nagy fölényben játszott a Barça, és jó néhány gólhelyzetet ki tudott dolgozni. A 9. percben Messi indította be remekül Tellót a védõk mögé, a fiatal szélsõnek nem volt túl sok ideje, de jó megoldást választott, és el tudott gurítani Bravo mellett. 1-0, Tello az elsõ helyzetét gólra váltotta.

A késõbbiekben is elsõsorban Messi révén vezette a támadásait a Barcelona, ugyanakkor az argentin továbbra sem jeleskedett a helyzetkihasználásban. Az argentin akármekkora helyzetbe került, akárhogy próbálkozott, vagy rossz megoldást választott, vagy nem volt szerencséje. Az elõkészítésben ugyanakkor továbbra is remekelt, és az már nem rajta múlt, hogy például Fábregas is kihagyta a tiszta gólhelyzetét a félidõ vége felé.

A második félidõben is igyekezett újabb gólokat szerezni az alapvetõen gólveszélyesen futballozó Barcelona, de változás volt a korábbiakhoz képest, hogy a Real Sociedad is vállalt kockázatot, és próbált támadásokat vezetni, gólt szerezni. Az 52. percben könnyen ki is egyenlíthetett volna a vendég együttes; Mascherano vesztett ütemet Greizmannal szemben, a támadó tiszta helyzetbe került, de Valdésbe lõtte a labdát.

A 63. percben tovább folytatódott Messi vesszõfutása, ami a helyzetek kihasználását illeti: a támadó már elvitte a labdát Bravo mellett is, de végül a védõk közremûködése révén ebbõl sem talált a kapuba. A 69. percben elõbb Cuenca lõtt kapufát, majd Tello lövése talált a hálóba, de a játékvezetõ érvénytelenítette a találatot, mert a labda a gólvonalon álló Alvesrõl jutott a kapuba, aki lesen tartózkodott.

A 73. percben tört meg aztán Messi negatív sorozata; Alves hosszú oldalra beívelt labdájára együtt rajtolt rá Bravóval, de õ érte el elõbb a játékszert, így el tudott lõni a portás mellett. 2-0! Sokáig azonban nem örülhetett a közönség, egy perccel késõbb egy labdavesztés eredményeként Griezmann hozta nagy helyzetbe a csereként beállt Velát, aki el is lõtt Valdés hóna alatt, és szépített: 2-1!

A Real Sociedad ekkorra már az összes támadó játékosával próbálkozott, hátha sikerül pontot rabolnia a Camp Nouból, de így óhatatlanul voltak további helyzetei a Barçának is. Végül egyik csapat sem tudott újabb gólokat szerezni, így végül 2-1-es hazai siker született. A meccsnek a három pont megszerzése mellett komoly negatívuma volt azonban, hogy most sem volt igazán éles, elegendõen pontos a Barcelona, melynek most a Valencia elleni kupavisszavágóra kell koncentrálnia, ami most már fontosabb, mint bármely bajnoki…

FC Barcelona – Real Sociedad: 2-1 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
52.646 nézõ
Vezette:
Clos Gómez

FC Barcelona: Valdés, Alves, Puyol (Abidal 75’), Mascherano, Adriano, Fàbregas, Dos Santos (Busquets 75’) (Piqué 83’), Thiago, Messi, Cuenca és Tello.

Real Sociedad: Bravo, C.Martínez, M.González, I.Martínez, Cadamuro, Markel, Aranburu, R.Pardo (Llorente 76’), X.Prieto, Ifrán (Vela 58’) és Griezmann.

Gólok: Tello (9’), Messi (71’), Vela (72’).