„Ez a csapat értékesebbé teszi a labdarúgást”

Guardiola elárulta, mit mondott Fábregasnak a lecserélésekor

Josep Guardiola szakvezetõ dicséretáradatot zúdított együttesére a Valencia elleni fölényes siker után, és elmondta, hogy pontosan az ilyen teljesítmények miatt nem érdemlik meg a 10 pontos hátrányt a Ligában, de ezzel már együtt kell élniük, és nem szabad feladniuk. Guardiola elárulta továbbá, mit mondott Fábregasnak a lecserélésekor, valamint hangsúlyozta a kupadöntõ helyszínével kapcsolatosan, hogy nem akarnak oda menni, ahol nem fogadják õket szívesen. 

 

 

„Mint az együttes trénere, számomra megtiszteltetés testközelbõl nézni ezt a csapatot játszani. Nehéz kifejezni, milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen fantasztikus generáció éppen a mi szemünk elõtt futballozik hétrõl hétre. Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki.”

Nem érdemelnek 10 pontos hátrányt

„Én úgy gondolom, ha valaki megnézi az egész éves teljesítményünket, nem fogja azt látni, hogy megérdemelnénk a 10 pontos hátrányt. Nagyon kár, hogy mégis ilyen jelentõs a differencia köztünk és a Real Madrid között, mert ez a különbség nem tükrözi valósan a csapatom idei játékát. A távolság azonban az, ami, el kell ezt fogadnunk és együtt kell élnünk vele, aztán majd meglátjuk, sikerül-e megoldanunk a feladatot.”

„Továbbra is versenyeznünk kell a szó szoros értelmében, harcolnunk kell a pontokért, máskülönben nagyon hosszú és keserves lehet számunkra az idény. Minden tõlünk telhetõt meg kell tennünk annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk, az utolsó három hónap még igenis számít és lehet keresnivalónk. A héten megyünk a Calderónba, ott egy nagyon jó mérkõzést kell játszanunk, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Az mindenesetre biztos, hogy a madridi találkozónk egy nagyon nagy kihívás lesz, egy teszt, amit abszolválnunk kell, ha akarjuk a bajnoki címet.”

A kupadöntõ helyszínérõl

„Olyan helyre akarunk menni, ahol szívesen fogadnak minket, és oda inkább nem mennénk, ahol nem akarnak minket vendégül látni, hogy részt vegyünk a Király Kupa fináléjában. Egyébként nincsen ezzel semmi probléma sem, nagyon hálásak vagyunk Valenciának, hogy fogadnak majd minket. Evidens, hogy ahol nem akarnak minket látni, oda nem megyünk, nem célunk az, hogy kellemetlenségeket okozzunk.”

Xavi nélkül más lenne ez a Barça

„Xavi nélkül teljesen máshogy nézne ki ez a Barça, és nem csak amiatt, amit a pályán nyújt, hanem a pályán kívüli magatartása miatt is. Õ az a fajta fickó, aki 10 perccel az edzés kezdete elõtt kimegy a pályára, és gyakorol, õ az, aki különösen segít az új igazolásoknak, aki szeret dolgozni… egyszóval az a játékos és ember, aki egyedi, akihez még csak hasonló kaliberû sem létezik. Sajnos a szülei egy kissé elkéstek egy Xavi-másolattal… Ebben az évben a csapatnak olyan középpályásai vannak, akik remekül teljesítenek, elégedett vagyok.”

A Cesc-epizód

„Amikor lecseréltem, azt mondtam neki, hogy gólt kell szerezned. Túl sok tiszta gólhelyzetünk volt ugyanis, ennyit nem lehet kihagyni. Mostanság nagyon sokat segítünk a Liga kapusainak abban, hogy egy elõnyös szerzõdéshosszabbítást harcoljanak ki maguknak…(nevet – a szerk.)” 

Messi és a klubrekord

Messi csupán 13 gólra van César klubrekordjától a hivatalos meccseken lõtt gólok tekintetében? Ez esetben César egy kicsit aggódhat, mert Leo meg fogja dönteni a rekordját. Egyébként nem azt mondtátok még pár napja, hogy Messi rossz formában és állapotban van?”