Tükörsima siker: 0-2

Csak fellángolások a Sevillától | Messi és Xavi döntöttek

Az FC Barcelona teljesen megérdemelten hozta el a három pontot a Sevilla otthonából, miután fõként az elsõ félidei jó teljesítményének köszönhetõen végül 2-0 arányban gyõzött a Sánchez Pizjuánban. Xavi szabadrúgásból szerezte meg a vezetést bõ negyedóra után, majd pár percre rá Messi állította be a végeredményt. Egy gyenge Sevilla ellen elég volt egy félidõnyi koncentráció a Barçától.

 

 

A gránátvörös-kékek alapvetõen jól kezdték a találkozót, domináltak, és sokat futva igyekeztek támadásokat vezetni. Ez elõször a 11. percben mutatkozott meg, akkor Fábregas indította Pedrót, ám az apró termetû csatár lövését védte Palop. A 17. percben viszont már tehetetlen volt a hazai kapus, Adrianót buktatták a tizenhatos elõterében, Xavi pedig a szabadrúgást a kapu jobb oldalába küldte. 0-1, Palop csak beleérni tudott, védeni nem.

A Barça egyébként kapitánya, Puyol nélkül állt fel, továbbá Guardiola csupán a cserepadra jelölte a nemrég felépült Alexist és Thiagót is. A kétségkívül klasszis játékosok azonban nem hiányoztak a mecs ezen szakaszában, Iniesta a 20. percben megduplázhatta volna az elõnyt, ám nagyjából 16 méterrõl, tiszta lövõhelyzetben túlságosan helyezte a labdát, így az mellé ment.

A remekül futballozó Barcelona mellett a percek múlásával egyre jobban aktivizálta magát Leo Messi, aminek hamar, már a 25. percben gól lett a vége. 0-2, Messi pimaszul elõbb átfûzte Spahicot egy köténnyel, majd Palop fölött a kapu hosszú oldalába pöckölt. A következõ percekben Xavi növelhette volna az elõnyt, ám Palop remekül védett, ami talán jótékony hatással volt a csapattársaira, mert a félidõ utolsó negyedórájában a Sevilla jelentõsen feljavult, legalábbis támadásban.

Piqué volt figyelmetlen a 31. percben, és nem értette meg magát Victor Valdésszel, de az érkezõ Manu del Moral fejese a kapufán csattant. A katalán bekk ismét sok hibával futballozott, pár minutummal késõbb például Kanouté hagyta ott simán a tizenhatosra betörve, ám Adriano becsúszva menteni tudott. A Sevilla tehát támadásban feljavult, a Barça pedig egy kicsit elkényelmesedett, viszont így is volt helyzete, Pedro és Cesc lövésénél óriási bravúrt kellett bemutatnia Palopnak. A szünetre tehát kétgólos vendég vezetéssel vonulhattak be az öltözõkbe a csapatok.

A második félidõ az elsõhöz képest katasztrófa volt. Amennyiben tudatosan vett vissza a Barça, úgy a hozzáállás miatt érdemel kritikát a vendég együttes, ha viszont nem, és ennek ellenére esett vissza ilyen mértékben a katalánok teljesítménye, úgy ez a jövõre nézve aggasztó, gondolunk itt elsõsorban a Bajnokok Ligájára. Bár azt azért nem szabad elfelejteni, hogy Abidal állapota alaposan megzavarhatta a katalánok felkészülését, azaz az éremnek két oldala van, és nem lehet éles kritikával illetni a csapatot egy ilyen hét után. Amit láttunk viszont, azt le kell írnunk: kevés mozgás, még ennél is kevesebb vállalkozó kedv, ráadásul pontatlanság, így többek közt ezeknek köszönhetõen a Sevillának megannyi lehetõsége akadt a második 45 percben.

Manu del Moral a második játékrészben is többször megzörgethette volna Valdés hálóját, Kanouté elõtt is adódott lehetõség, ám a Barcelona azért nyert így is teljesen megérdemelten, mert a játék ritmusát Xaviék határozták meg, és egyéni villanások után legalább annyi komoly helyzete volt a Pep Teamnek csak a gyengébbre sikerült második félidõben, mint a Sevillának összesen a meccs során. A csereként beállt Alexis Sánchez ordító helyzetben hibázott, Iniesta több ízben került ígéretes lövõpozícióba a tizenhatoson belül, Messi pedig lõtt egy lesgólt.

Megérdemelt barcelonai siker két szép góllal és egy remek elsõ félidõvel, ám a második játékrészt illetõen lehet hiányérzete a nagyérdemûnek.

Sevilla – FC Barcelona: 0-2 ( 0-2 )
Sevilla, Sánchez Pizjuán
45.500 nézõ
Vezette:
González González

Sevilla: Palop; Luna, Spahic (Cala, 68′), Escudé, Fernando Navarro; Jesús Navas, Medel, Rakitic (Trochowski, 57′) Manu del Moral; Reyes (Perotti, 63′), Kanouté.

FCB: Valdés; Alves, Mascherano, Piqué, Adriano (Puyol, 84′); Xavi (Alexis, 82′), Busquets, Iniesta; Cesc Fábregas (Keita, 69′), Messi; Pedro.

Gólok: 0-1, Xavi (17′); 0-2, Messi (25′).