„Nehéz meccs volt, de megnyerhettük volna”

A játékosok a sok kihagyott helyzet miatt sajnálkoztak

Javier Mascherano mellett nyilatkozott a San Siróban a Barcelona részérõl szerdán késõn este Víctor Valdés, Carles Puyol és Lionel Messi is. Mindenki szót ejtett a sajnálatosan rossz helyzetkihasználásról, amire oda kell majd figyelni a visszavágón. Puyol beszélt az õt személyesen érintõ bíráskodásról is, de Guardiolához hasonlóan hamar túllépett a problémán.

Victor Valdés

„Számos gólhelyzetet sikerült kialakítanunk a mérkõzés során. Próbáltuk hosszabb ideig megtartani a játékszert, de képtelenek voltunk kihasználni a helyzeteinket. Kár érte.”

„A játékvezetõ az az ember, aki meghozza a döntéseket. Számos alkalommal történt ilyesmi velünk, lassan belefáradunk ebbe.”

„Mindig fontos, hogy idegenben gólt szerezzünk. Itt az ideje, hogy elkezdjünk keményen dolgozni, s legfõképp remek védekezést kialakítani a visszavágóra. Ahogy a mester mondaná: ha kilenc védõvel kell játszanunk, akkor annyival fogunk, de mindenképp gyõznünk kell.”

Carles Puyol

„Az ellenfél játékosai nagyon veszélyesek, így a mérkõzés nagyon nehéz volt számunkra. Nagyszerûen játszottunk, uraltuk a játékot, azonban nem sikerült eldöntenünk a mérkõzést.”

„Szabadon törhettem a kapura, de megjegyezném, hogy valaki megráncigálta a mezem. Mindenki tisztán láthatta, hogy mi történt valójában. Meg is mutattam a játékvezetõnek, aki azt válaszolta, hogy ez nem ért büntetõt. Mindamellett, nem szabad kifogásokat keresnünk. Jól kell játszanunk, a játékvezetés pedig nagyon nehéz feladat.”

„A pálya úgy tûnt, hogy jó állapotban van, de a bemelegítéskor és a mérkõzés alatt rendkívül csúszós volt.”

„A visszavágó az egyik legjobb mérkõzésnek ígérkezik. A szurkolóink pontosan tudják, hogy mi forog kockán, s biztos vagyok abban, hogy az elsõ perctõl kezdve velünk lesznek.”

Lionel Messi

„Nehéz mérkõzés volt, amelyet könnyen megnyerhettünk volna. A saját stílusunkban futballoztunk, de a pálya talaja és az erõs ellenfél megnehezítette a dolgunkat.”

„Egyáltalán nem vagyunk biztos helyzetben, mivel bármelyik csapat továbbjuthat. Reméljük, hogy sikerül több gólt is szereznünk, megérdemelnénk a továbbjutást.”

Írta: Németh Norbert