„Ez az Athletic egy igazi ajándék”

Guardiola mindkét csapatot méltatta | Fárasztó a Bilbao ellen játszani

Dicsérte saját csapatát, de az Athletic Bilbaot is Pep Guardiola, miután fiai 2-0-ra gyõztek szombaton este a baszk együttes ellen. A szakvezetõ kiemelte, hogy játékosainak mindent bele kellett adniuk a siker érdekében, de különösen a jó védekezésnek volt nagy értéke. Guardiola megindokolta Fábregas hiányát is, aki sérülés miatt nem játszott.

„Régen nem voltunk ilyen stabilak védekezésben, ellenkezõ esetben sok gondunk lett volna. Ez volt az egyik legnehezebb összecsapás a hátralévõ meccseink közül, a kupadöntõ garantáltan remek lesz. Meglátjuk, hogy hogyan tudjuk most kipihenni magunkat, mert az Athletic komoly erõbefektetésre késztetett bennünket, és végeredményben csak a játékosok tudása döntött.”

„Ez az Athletic egy igazi ajándék. Szerintem nem vagyunk igazán tisztában azzal, hogy mi mindent adott ehhez hozzá az edzõ. Mi voltunk elõnyben most, még ha Bielsa nem is mondja, hogy nem volt elég idejük pihenni. Én az Athleticet rendszeresen nézem a tévében, és remekül szórakozok.”

A védõk dicsérete

„Piqué nagyon hiányzott az elmúlt évben, mert sok sérülése volt, és nehezen vette föl a ritmust. Nagyon jól teljesített. De Mascheranóval is nagyon jó fogást csináltunk, mikor leigazoltuk, Abidal kiesésével nélkülözhetetlen elemmé lépett elõ. Nem cserélném el senkire, nem is adnám el soha. Ez egy kivételes átigazolás volt.”

Fábregassal nem akart kockáztatni

„Kisebb sérülést szenvedett a Milan elleni meccs után, és ugyan már sokkal jobban van, nem akartam kockáztatni vele, hiszen kedden játsszuk az év egyik legfontosabb meccsét.”