Pep: „A Milan gólt fog szerezni”

Gólok kellenek a csapatától | Xavi játéka még mindig kérdéses

Az FC Barcelona szakvezetõje, Pep Guardiola úgy véli, az AC Milan be fog találni a katalánok hálójába, azaz együttesének mindenképpen gólokat kell szereznie ahhoz, hogy továbbjusson a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe. Guardiola a sikert a gyors labdajáratásban, a sok futásban, a magas intenzitásban és a gólhelyzetek kidolgozásában látja. A katalán tréner újságírói kérdésre, mely Messi olasz csapatok elleni gólképtelenségére hívta fel a figyelmet, humorosan reagált.

 

„Az az érzésem, hogy a Milan gólt fog szerezni. Nekünk tehát muszáj megtalálnunk a formulát arra, hogy gólhelyzeteket alakítsunk ki, mert ha kell, õk be fognak állni akár nyolc emberrel is védekezni a saját kapujuk elé, ebben biztosak lehettek. Csakis akkor nyerhetünk, ha sokat futunk, gyorsan járatjuk a labdát és nagy ritmusra kényszerítjük rá a Milant. Egy pillanat erejéig sem szabad õket lebecsülnünk, mert kiválóan védekeznek, parádésan kontráznak és képesek veszélyt teremteni bármilyen szituációból, azaz könnyedén kiüthetnek bennünket a sorozatból.”

Egy fontos sorozat, a Bajnokok Ligája negyeddöntõjében vagyunk, ez a meccs pedig életbevágóan fontos. Meg kell nyernünk a mérkõzést, és úgy kell rá fejben felkészülnünk, mintha a Milan már biztosan szerezne egy gólt a találkozó során. Rá kell kényszerítenünk magunkat, hogy minél kedvezõbb gólhelyzeteket alakítsunk ki, s azokból pedig minél többet.”

„Már önmagában az a tény, hogy sorozatban az ötödik elõdöntõs szereplésünkért harcolhatunk a Bajnokok Ligájában, óriási siker. Ez azon dolgok egyike, amire nagyon büszke vagyok.”

Xavi szerepeltetése kérdéses

„Xavinak valóban problémái vannak a vádlijában, és nem tudott edzeni a napokban. A játéka attól függ, hogyan javul az állapota a keddi nap folyamán. Meglátjuk, aztán majd döntünk.”

Messi mérlege az olasz csapatok ellen: 7 meccs/1 gól

„Az olasz csapatok mindig is a védekezésükrõl voltak híresek, tehát majd kiderül, hogy Messinek sikerül-e megtörnie ezt a sorozatát. Remélem, hogy igen, ám ha olasz lennék, Messi esetében nem nagyon hangoztatnám ezt a negatív szériát (mosolyog – a szerk.). Meglátjuk, mi történik.”