Jordi Alba szinte már a Barçáé

Nagy elõrelépés a két fél között, szerdán vagy csütörtökön jelenthetik be

Az FC Barcelona a valenciai ‘Onda Cero’ rádiócsatorna értesülései szerint nagyon közel került Jordi Alba megszerzéséhez, mivel az utóbbi napokban, órákban óriási elõrelépés történt a két fél között a transzfer részleteit illetõen. Albáért a katalán egyesület a legutóbbi hírek alapján 12+3 millió eurót fizet majd a Valenciának, hivatalossá pedig szerdán vagy csütörtökön válhat az átigazolás, bár az sem kizárt, hogy az Európa-bajnokság miatt a két fél megvárja a kontinensviadal végét.

A fõbb katalán lapok, azaz a ‘Sport’ és az ‘El Mundo Deportivo’ saját értesüléseikre és a valenciai ‘Onda Cero’ rádiócsatorna információjára hivatkozva azt állítják, hogy Jordi Alba szerdán vagy csütörtökön hivatalosan is az FC Barcelona labdarúgója lehet.

Habár a hét elején még olyat is lehetett olvasni, hogy Alba csupán jövõre igazolhat majd a Barçába az ára miatt, végül úgy néz ki, ez akár már a napokban megvalósulhat. Az indok egyszerû: a két fél között jelentõs elõrelépés történt a transzfer részleteit illetõen, így közel a megállapodás, mely minden bizonnyal egy 12+3 millió eurós konstrukció lesz. Az azonban egyelõre nagy kérdõjel, hogy a további 3 millió eurót milyen feltételek teljesülése esetén fizetheti majd ki a katalán egyesület a Valenciának.

A Turia-parti klub ugyanis Alba meghatározott számú mérkõzése után szeretné megkapni a 3 milliót, míg a Barcelona inkább a megnyert trófeák után fizetné ki az említett összeget. A nézeteltérés áthidalhatóságát azonban jelzi, hogy a már említett két lap a transzfer létrejöttét a mai napra, azaz szerdára vagy csütörtökre prognosztizálja.   

Az idõpontot illetõen vannak viszont kétségeink, könnyedén elõfordulhat, hogy a két fél megvárja az Európa-bajnokság végét, vagy addig nem jelenti be a megállapodást, amíg Jordi Alba érdekelt a kontinensviadalon a ‘Selecciónnal’.