Hivatalos: Keita távozik a Barçától

A kínai Dalian Aerbinben folytathatja | Négy év és 14 trófea után vált

Seydou Keita négy év után távozik az FC Barcelonától, miután nem fogadta el a klub szerzõdéshosszabbítási ajánlatát, és vélhetõen a kínai Dalian Aerbin színeiben folytatja a pályafutását. Amint az ismeretes, Keita kontraktusa június 30-án lejárt, és habár Tito Vilanova vezetõedzõ számított volna rá, a mali labdarúgó inkább a több játéklehetõség és nyilvánvalóan a jobb anyagi kondíciók mellett döntött. 

„Seydou, sok sikert ehhez az új fejezethez és nagyon köszönünk mindent.”

Nem mindegyik, a Barçából távozó játékosnak fejezi ki köszönetét Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke saját Twitter csatornáján, mely egyértelmûen jelzi Seydou Keita nagyságát és sportszakmai valamint emberi kvalitásait. Rosell a klub hivatalos oldalának köszönete mellett a fent idézett mondattal búcsúzott Keitától, aki a napokban úgy döntött, nem fogadja el a számára felkínált új szerzõdést, és négy év illetve 14 trófea után elhagyja Barcelonát.

Amint arról korábban már számtalan alkalommal beszámoltunk, Keita korábban megújított kontraktusa ugyan 2014-ig szólt, ám tartalmazott egy olyan záradékot, mely szerint ha a mali játékos nem teljesít egy bizonyos meccsszámot kezdõként, úgy a szerzõdése az idény végén lejár. Ez meg is történt, június 30-án a játékos és az egyesület közötti kontraktus a végéhez ért, így Keita bõ egy hete szabadügynökként tárgyalhatott a Barçával és más klubokkal. 

Tito Vilanova, a katalánok új trénere többször is felvette a kapcsolatot a középpályással, és leszögezte, hogy számít rá a következõ idényben, ám nyilvánvalóan a korábbiaknál sokkal több játéklehetõséget nem tudott garantálni a számára, aminek következtében Keita a távozás mellett döntött.

Ami a folytatást illeti, a mértékadó spanyol lapok úgy értesültek, Keita a kínai Dalian Aerbin együttesében folytatja pályafutását.