Szezonkezdet orvosi vizsgálatokkal

A sérültek közül többen visszatérhetnek | Puyol 23-ig pihenhet

Hétfõn eldördült a startpisztoly Sant Joan Despíben, a Barcelona megkezdte a felkészülését a 2012-2013-as szezonra, az már más kérdés, hogy edzést egyelõre nem tartott Tito Vilanova. A játékosok átestek az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, és azok is megjelentek, akik egyelõre nem teljesen egészségesek a korábbi sérüléseik után.

A reggeli órákban érkezõ játékosokat három csoportra osztották, 9:30-tól, 10:00-tól és 10:30-tól kezdõdtek a rendkívül részletes, mindenre kiterjedõ vizsgálatok. Az elsõ csoportot Messi, Mascherano, Villa és Pinto, a másodikat Alves, Adriano, Alexis és Fontàs, a harmadikat Afellay, Dos Santos, Muniesa, Bartra, Thiago és Cuenca alkották. A játékosok ezt megelõzõen együtt is reggeliztek, majd annak megfelelõen távoztak, hogy mikor végeztek a vizsgálatokkal.

Kedden már két edzést tart Tito Vilanova, egyet 9:00-kor, egyet 19:00-kor, és mivel egyelõre kisebb a létszám, a B keretbõl jó néhány játékos fel fog kerülni a nagyok közé. A holnapi nap programjai közé tartozik, hogy közös sajtótájékoztatót tart Tito Vilanova és Andoni Zubizarreta.

A sérültek kapcsán az esti órákban adott tájékoztatást a klub orvosi csapata. Eszerint David Villa, Fontás és Dani Alves a keddi edzésen már a csapattal együtt vehetnek részt, ám mindenki orvosi felügyelet alatt lesz, Villa pedig a tréning egy részét végzi majd csak a többiekkel együtt. A támadó a sípcsonttörésébõl gyógyul meg lassan, Fontás a térdszalagszakadásából gyógyult meg, Alvest pedig vállsérüléssel mûtötték az elmúlt idény végén. Jelentõsen más Isaac Cuenca helyzete, neki ugyanis még hónapokig a rehabilitációján kell dolgoznia a meniszkusz mûtétjét követõen.

Carles Puyol jelenlegi állapotáról nem számoltak be az orvosok, ami annyiból indokolt, hogy a védõnek csak július 23-án, pontosan egy hét múlva kell edzésre jelentkeznie.