Tito megtartotta az elsõ tréninget

Thiago még a rehabilitációját végzi | A B csapatból 8-an voltak jelen

Tito Vilanova és az új szakmai stáb megtartotta az idény elsõ tréningjét az FC Barcelona elsõ keretének, melyhez a létszámhiány miatt 8 fiatal csatlakozott a B együttesbõl. A foglalkozás reggeli 9 órás kezdettel zajlott le, és mivel kezdetben napi két edzéssel készül az együttes, így este 19 órakor ismét a Ciutat Esportiva Joan Gamper edzõpályáin lesz.

Vilanova számára a legjobb hír az volt, hogy Alves, Villa és Fontás már csatlakozhattak a csapathoz, igaz még mindegyikük csak orvosi felügyelettel végezhette a gyakorlásokat. Esetükben azonban már ez is nagy szó, hiszen mindannyian súlyos sérülésen vannak túl.

Nincs így ezzel azonban Thiago és Cuenca, hiszen egyelõre mindkettejük felépülése távolinak tûnik. Cuenca az operációját követõen még csak edzõteremben tud dolgozni, Thiago pedig csupán a rehabilitációs szakaszban tart. 

A sérültek valamint a válogatott játékosok hiánya miatt így Vilanova edzõ 8 játékost rendelt fel a B keretbõl a kedd kora délelõtti tréningre, vagyis név szerint Oier, Sergi Gómez, Planas, Sergi Roberto, Ilie, Rafinha, Kiko Femenía és Lobato dolgozhattak együtt az elsõ kerettel. 

Vilanova vezetõedzõ 12 órakor Zubizarreta sportigazgatóval sajtótájékoztatót tartott, amirõl hamarosan külön anyagban fogunk beszámolni. A következõ tréning este 19 órakor lesz.